Cedevita slavi: "Ostvarili smo sve što smo htjeli, sezona je bila uspješna"

Foto: Hina

CEDEVITA je slavljem 79:73  u Draženovom domu u četvrtoj utakmici finalne serije obranila naslov košarkaškog prvaka Hrvatske.
 
"Sve ono što smo zacrtali smo i napravili. Obranjena je dvostruka kruna, a u ABA ligi smo isto ostvarili odličan rezultat. U finalu nismo uspjeli, no osigurali smo Euroligu. Sezona bila uspješna i čestitam momčadi, ali i stručnom stožeru i Veljku koji je u teškom trenutku preuzeo momčad, ali je dobro i odlično odradio posao", rekao je nakon novog trofeja predsjednik Cedevite Mladen Veber.
 
Trener Veljko Mršić, koji funkciju glavnog stratega vrši u odsustvu Jasmina Repeše, je poručio: "Mislim da smo zasluženo osvojili naslov. To sam, doduše, i očekivao. Cibona je bila dobar protivnik. Čestitam im na igri koju su pokazali. Gledali smo dobru košarku u sve četiri utakmice. Danas smo mi kontrolirali rezultat od samog početka i rano smo se odvojili na nekih 11 razlike u prvom poluvremenu. No, nismo to uspjeli zadržati. Cibona se stalno vraćala zahvaljujući kontranapadu i skoku, s tim da smo obranu pet na pet igrali jako dobro i to Ciboni nije dalo šansu da dođu do otvorenih šuteva koje su imali u trećoj utakmici. Na kraju smo kod 14 razlike na pet minuta do kraja prestali igrati i čekali da vrijeme prođe, tako da je rezultat uljepšan."
 
Cibonu u finalu svladali teže od očekivanog
 
Dobru finalnu seriju odradio je šuter Fran Pilepić. "Mislim da smo odigrali uspješnu sezonu. Danas smo odigrali dobru utakmicu i bili smo većinu vremena koncentrirani. Igrali smo dobru obranu, pogotovo u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu imali smo par rupa i nekoliko grešaka, no u drugom smo zaista odigrali kompaktnu obranu", izjavio je.
 
Zadovoljan je na kraju sezone bio i Miro Bilan, koji je zadnju utakmicu prokomentirao ovim riječima: "Bila je to jedna zaista teška i uzbudljiva utakmica, no bili smo bolji tijekom cijelog susreta. Vodili smo od početka do kraja i zasluženo pobijedili. Doduše, u seriji smo s 3-1 slavili malo teže od očekivanog, no ipak potpuno zasluženo."
 
Kapetan Roko Ukić je za kraj još rezimirao i ovu seriju i sezonu. "Ostvarili smo sve što smo htjeli. Svaka čast Ciboni što je ovu seriju napravila zanimljivom i gledljivom. Nakon prve utakmice svi su mislili da će biti lagano, ali nije. Ipak smo bolja ekipa. To smo danas pokazali i zasluženo slavili", zaključio je.

Pročitajte više