Česi stižu na rasprodani Poljud: "Znamo da nas čeka pakao pred 35 tisuća navijača"

Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina

SLOVAN u četvrtak od 20 sati u uzvratnoj utakmici play-offa Europa lige na Poljudu brani 1:0 prednost protiv Hajduka.
 
"Najjednostavnije bi bilo ne primiti pogodak u Splitu. Tako prolazimo dalje", uz smijeh na aerodromu uoči polaska u Split govori Josef Šural, ofenzivac Libereca. 
 
U posljednjem odigranom kolu češkog prvenstva Slovan je na svom travnjaku s 2:0 svladao Teplice i time skočio na treće mjesto nakon pet kola.
 
"Nakon posljednje utakmice smo u dobrom raspoloženju. Idemo tamo igrati našu igru, sigurno se nećemo braniti i čekati da nas suparnik kazni. Znamo da će biti teško i da trebamo zabiti gol."
 
 
 
Idealni scenarij za Čehe?
 
"Zabiti brzo pogodak. Kada bismo to uspjeli, igrali bismo puno bolje i opuštenije. Bit će važno i preživjeti početni pritisak Hajduka."
 
Poljud je već danima rasprodan, a s time su upoznati i Česi.
 
"Stadion je rasprodan, bit će 35 tisuća navijača i paklena atmosfera. Vjerojatno se nećemo međusobno ni čuti na travnjaku, ali volimo igrati u takvoj atmosferi."
 
Liberec ima puno mladih igrača, hoće li se "izgubiti" na Poljudu?
 
"Ne vjerujem. Mislim da nam to neće biti problem iako ćemo naravno čuti grmljavinu s tribina. Ipak, mi smo posvećeni samo igri." 
 
Česi su spremni i na napadački Hajduk.
 
"Prije prve utakmice znali smo da će se doći braniti kako bi izvukli što bolji rezultat. Sada znamo da će napasti jer smo gledali njihove domaće utakmice. Ipak, imamo neka iznenađenja spremljena za njih", rekao je Šural, koji ovu utakmicu vidi kao jednu od prekretnica sezone za Liberec.
 

Pročitajte više