Cibona slavi, Cedevita krpa rane prije Podgorice: "Nismo ih dokrajčili kad je bilo vrijeme"

Foto: Hina

CIBONA je u dramatičnoj završnici trenutno najvećeg hrvatskog košarkaškog derbija iznenadila Cedevitu i u produžecima slavila sa 77:76 (18:19, 17:15, 20:15, 12:18; pr. 9:10). Cibosima je to prva pobjeda nad Cedevitom nakon sedam poraza od istog rivala.

> Cibona u derbiju šokirala Cedevitu

Trener Cedevite Jasmin Repeša nakon prvog poraza u Ligi za prvaka ove sezone čestitao je protivniku.

"Apsolutno zasluženo su dobili utakmicu. Mi nismo igrali s glavom u utakmici, što se moglo naslutiti od samog početka i načina kako smo primili prve koševe. Nakon regularnog dijela rekao sam igračima da nismo zaslužili produžetak, ali da idemo pokušati dobiti. Utakmica je završila sa zadnjim košem. Zašto smo bili inertni je pitanje i za mene. Kad napravimo analizu cijele utakmice, volio bih naći jednog igrača u punom sprintu, a zašto je to tako ćemo vidjeti. Bili smo neprepoznatljivi u segmentu pretrčavanja i trčanja naprijed-natrag, kao i u segmentu agresivnosti. Ja nisam tražio da se namjerno promaši drugo bacanje. Ako su se igrači tako dogovorili, onda su se trebali povlačiti natrag", rekao je Repeša koji mora momčad pripremiti za sljedeći težak izazov, prve polufinalne okršaje ABA lige s Budućnosti u Podgorici, 14. i 15. travnja.

Cedevitin bek Fran Pilepić je dodao: "Otišli smo na 10 razlike i tu smo trebali prelomiti utakmicu. Opustili smo se, ne prvi puta ove sezone. Nismo pokazali ozbiljnost i želju za pobjedom i nismo dokrajčili protivnika kad je za to bilo vrijeme. Oni su nam par puta zabili lagane poene iz pick and rolla i zicere. Prošlu utakmicu s Cibonom smo se provukli i rekli smo otvoreno da tada nismo zaslužili pobjedu, a sad nam se to vratilo. Čestitam Ciboni na pobjedi."

Heroj Jagodić-Kuridža: Borili smo se cijelu utakmicu

Trener Cibone Slaven Rimac od nove uprave kluba dobio je zadatak završniti među prve tri momčadi u domaćem prvenstvu, a rušenjem najvećeg rivala "Vukovi" su pokazali da još uvijek mogu i bolje od tog cilja.

"Prije svega čestitao bih igračima koji pokazuju stvarno izuzetnu želju. Mi tražimo puno i neki igrači nisu na toj razini da mogu sve ostvariti, što zbog iskustva, što zbog lošije taktičke obučenosti. No, definitivno su ostavili srce na parketu i zaslužili smo pobjedu. Šest-sedam utakmica ove sezone smo izgubili u završnici. Promašili smo zadnji šut ili je protivnik pogodio, a ono što me najviše raduje u cijeloj toj pobjedi večeras je vjera koju su moji igrači pokazali."

Marko Jagodić-Kuridža, krilni centar Cibone, zabio je koš za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice, a sa 16 poena bio je najbolji strijelac gostiju.

"Mislim da smo se cijelu utakmicu borili. Sve što smo dogovorili s trenerom, većinu stvari, smo ispoštovali. Dali smo svoj maksimum. Dosta utakmica u sezoni smo izgubili na kraju, a sad nam se vratilo. Imali smo sreće, koju smo i zaslužili. Mi sada nastavljamo po našem programu da ostvarimo što bolji rezultat do kraja i da radimo najbolje što možemo."

Pročitajte više