Ćiro za Index o otkazu u Iranu: "Raja je uz mene, navijači se skupljaju i idu im pred klub jebat mater!"



ŠOKANTNA vijest stiže iz Irana: Ćiro Blažević, obožavani trener i spasitelj Sanat Mas Kermana, dobio je otkaz od gazde kluba!

Ćirin sada već bivši klub trenutno je na 16. mjestu Perzijske lige (od 18 klubova) i u zoni je ispadanja, ali ga samo bod dijeli od opstanka, a tri boda od sredine ljestvice.

Također, moramo podsjetiti kako se Ćiro ovog ljeta nakon 10 godina vratio u Iran kako bi spasio Mas Kerman, koji je u rujnu, kada ga je preuzeo, bio pretposljednja momčad lige sa samo jednim bodom u pet kola! Ćiro je od tada skupio još 26 i sigurno vodio klub prema opstanku i sebe prema bogatoj nagradi, ali...

Kako saznajemo u razgovoru s našom trenerskom legendom, presudio mu je nedavni uvjerljivi poraz (0:4) od lidera Sepahana, kojeg vodi Zlatko Kranjčar, ali ako je to razlog, onda je Ćiri nanesena velika nepravda, jer Sepahan je najbogatiji i najbolji iranski klub, koji ima duplo više  (52-27) bodova od Kermana.

No, pročitajte što nam Ćiro javlja iz Irana:

"Smijenili su me pred utakmicu s Traktorom, koja život znači!"

"Danas imamo jednu vrlo važnu utakmicu, koja život znači, protiv jakog, trećeplasiranog Traktora i vrlo je čudno da ja više nisam trener. Doduše, ponudili su mi mjesto generalnog menadžera, ali glavni gazda je izrazio želju i potrebu da se raziđemo."

Čekajte Ćiro, oni zaboravljaju iz kakvog živog blata ste ih izvukli!?

"Pa vidiš da je tako! Po rezultatima koje sam ja napravio, otkad sam došao, mi smo zapravo osmi, a oni zaboravljaju da sam preuzeo ekipu koja je iz pet utakmica uzela jedan bod!"

"Shvatili su da ću ih spasiti, pa će mi trebati dati premije!"

"Stvari su se kompromitirale, jer oni su shvatili da ću ih ja spasiti, a oni će mi onda trebati dati premije, pa onda jebiga, spašavaj se ko može..."

Kako su vijest podnijeli navijači koji Vas obožavaju?

"Evo sad je ovdje došlo 50 navijača koji su otišli pred klub i jebali mater svima, raja je stala iza mene. Nije ni njima lako."

"Presudio mi je poraz od Cice, koji ima duplo bolju momčad"


Znači na tome je puklo, ali čujemo da Vam nisu oprostili poraz od Cicinog Sepahana?

"Pa kad bi ja to barem mogao dokučit... Ima više objašnjenja, gazda mi zamjera da nisam ozbiljno vodio utakmicu protiv Cice kad sam izgubio 4:0, što nije istina. Ja sam sve činio da ga pobijedim, ali kada on ima bolju ekipu i trener im je odličan, nisam mogao ništa. U prvom dijelu sam ih pobijedio, a sada sam izgubio i oni to teško prihvaćaju."

"Vraćam se kući, svojim prijateljima koji mi vjeruju"

"I sad se pitam jel to to: Oni će se spasit, a mene se riješe i onda mi ne trebaju platit premiju.... Ali, ne želim nikoga vrijeđat. Vraćam se svojim prijateljima koji mi vjeruju."

Znači Ćiro, ako Bog da, brzo Vas vidimo u Hrvatskoj?

"Je sine, vraćam se kući."

Pročitajte više