Conte: Spremni smo za okršaj s Hrvatskom

Foto: Guliver Images/Getty Images

IAKO je ostao bez pola udarne ekipe, Antonio Conte od ovih koji su "preživjeli" očekuje dobru predstavu i još bolji rezultat. Conte ne mari za opravdanja. Pobjeda protiv Hrvatske je imperativ, iako talijanski novinari već danima uvjeravaju tamošnju javnost kako je momčad Nike Kovača - favorit.

"Momčad je spremna i očekujem sjajnu predstavu od svakog igrača koji će zaigrati protiv Hrvatske", rekao je talijanski izbornik na posljednjoj presici uoči utakmice koja je na rasporedu u nedjelju od 20:45 sati.

"Nedostaju nam neki igrači, ali mi se moramo fokusirati da na terenu igramo kao ekipa, jer samo ekipa pobjeđuje, a ne individualac. Očekujem od igrača da budu maksimalno motivirani i da tako istrče na teren. Poštujemo Hrvatsku, ali ne bojimo se nikoga", nadodao je Conte.



Bivši trener Juventusa obavio je domaću zadaću.

"Samo ću reći da smo proučili igru Hrvatske. Znamo gdje su dobri, a isto tako znamo i koje su im slabije strane. Hrvatska ima talentirane igrače i naš glavni zadatak bit će da stojimo čvrsto i kompaktno na terenu. Sve što smo ovih dana uvježbavali moramo prikazati na terenu", rekao je Conte.


Jedno od pitanja na presici glasilo je može li Italija osvojiti Euro 2016.

"Polako...sjetite se kako smo završili na SP-u u Brazilu. Ne smijemo zaboraviti taj kiks, jer nam je on poticaj da budemo još bolji. Mi se moramo prvo kvalificirati pa ćemo onda ići korak po korak", poručio je izbornik europskih viceprvaka.

Kiša je natopila San Siro pa je pitanje hoće li utakmica uopće biti održana.

"Valjda će prestati padati. Nadam se!", rekao je Conte.
 

Pročitajte više