Cro Cop željan osvete: Ne znam hoću li pobijediti Gonzaga, ali znam da ću umrijeti pokušavajući

Foto: Guliver Images/Getty Images

MIRKO FILIPOVIĆ "CRO COP" po treći je put potpisao za najjaču MMA promociju svijeta i povodom tog događaja je gostovao u radijskoj emisiji Ariela Helwanija "The MMA Hour" u kojoj je otkrio da je s UFC-om potpisao ugovor na tri borbe i da je njegova kickboksing karijera gotova.

Glavna Mirkova želja su revanši s borcima koji su ga pobijedili. Prvi na redu je Gabriel Gonzaga koji mu je 2007. nanio najteži poraz u karijeri i to njegovim glavnim oružjem- highkickom. Cro Cop će imati priliku to učiniti 11. travnja u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 64 koji će se održati u Krakowu.

"To je jedna od borbi koje nikad neću zaboraviti," rekao je Cro Cop Arielu Helwaniju. "Ne mogu tvrditi da ću ga pobijediti, ali mogu potvrditi da ću umrijeti pokušavajući. To je ono što osjećam i dobro se osjećam. Postoje nekoliko stvari koje želim učiniti i revanš s Gabrielom je definitivno jedna od njih."

Filipović (30-11-2, 1 NC) je osvajač Prideovog grand prixa i K-1 prvak. Da je 2007. pobijedio Gonzagu na UFC-u 70, dobio bi title shot protiv Randyja Couturea, ali je stradao od highkicka. Sad ima priliku ispraviti stvari i odužiti se Brazilcu.

"Vjerujem da sam bolji borac od Gabriela Gonzage," izjavio je Mirko. "Ne želim biti lajav i poštujem Gabriela jer je dobar borac. Definitivno ću dati sve od sebe. On će dati sve od sebe. Pružit ćemo dobru borbu i fanovi će biti sretni."

Cro Cop je u zadnje dvije borbe porazio bivšeg IGF prvaka Satoshija Ishiija. U prvom dvoboju je pobijedio Japanca i uzeo mu pojas, a u drugom ga je obranio od istog borca. Otkako je Mirko 2011. otišao iz UFC-a, u MMA borbama je ostvario 3-1 rezultat. Kaže kako se osjeća zdravije nego tijekom UFC karijere koja je bila prepuna ozljeda te je čak osam puta morao ići pod nož kako bi sanirao te ozljede.

"Treniram s osmjehom. Ovo je ono što želim učiniti. Bez velike misterije ili filozofije. Ovo je moj posao i volim to što radim."

Hrvat je otkrio kako je potpisao ugovor s UFC-om na tri borbe u nadi da će odraditi revanše s borcima koji su ga porazili. Junior Dos Santos, Frank Mir, Roy Nelson i Brendan Schaub su borci na UFC-ovom rosteru koji su pobijedili Mirka.

Cro Cop je otkrio kako će ovo biti njegovi posljednji mečevi te da je njegova kick boksing karijera već gotova.

"Čak i ako podbacim, a vjerujem da neću, znat ću da sam pokušao," rekao je Filipović. "Tako funkcioniram. Tako razmišljam. To je ono što sam i to je moja životna filozofija."

"Već sam proučio sve njegove borbe nakon što smo se borili. Nema velikih iznenađenja. Točno znam što će napraviti, ali ovog puta će stvari biti drukčije."

Mirko kaže kako nema problema s gledanjem borbe u kojoj ga je nokautirao Gonzaga i ne provodi vrijeme razmišljajući što bi bilo da je pobijedio Brazilca i borio se s Coutureom za pojas UFC prvaka.

"Stvarno želim tu pobjedu protiv Gabriela Gonzage," otkrila je hrvatska legenda. "Vjerujte mi. Više od ičega."

Cro Cop će s Gabrielom Gonzagom 11. travnja predvoditi prvi povijesni UFC-ov event u Poljskoj, a u pripremama će mu pomoći 4. teškaš na UFC-ovoj ljestvici, Stipe "The Firefighter" Miočić. koji bi sredinom ožujka trebao doći u Hrvatsku i provesti dva tjedna u treningu s Cro Copom. Vjerujemo kako će to biti ogromno iskustvo i za Stipu koji će se u svibnju u Australiji boriti s Markom Huntom.

Pročitajte više