Dinamo kaska za "sestricom" Lokomotivom: "Moramo naučiti pobjeđivati i kada nismo pravi"

Foto: Boris Kovačev / Cropix

NOVA neuvjerljiva partija Dinama poljuljala je samopouzdanje u svlačionici hrvatskog prvaka. Remi s Hrvatskim dragovoljcem 1:1 ostavio je "modre" na drugom mjestu s bodom zaostatka za svojom "sestricom" Lokomotivom, koja ima utakmicu manje, kao i trećeplasirani Hajduk s još jednim bodom manje.

> "Modri" razočarali protiv posljednje momčadi lige: "Fizički i psihički smo jako ispražnjeni"

Realizacija je ovaj put bila manji problem jer Dinamo se mučio i sa stvaranjem prilika, prva prava stigla je tek u drugom poluvremenu utakmice u Kranjčevićevoj.

Jurčić je podbačaj opravdao umorom nakon europskih iskušenja, a njegovi igrači ne dopuštaju da im ovaj mali "kiks" pokvari raspoloženje.

Prvi napadač "modrih" Duje Čop nije uspio zabiti, no nadoknadio je to Alžirac Soudani.

"Nismo igrali dobro i Dragovoljac je zasluženo uzeo bod. Znali smo da nam neće biti lako jer smo umorni zbog velikog broja utakmica, ali moramo naučiti dobivati utakmice i kad nam ne ide, kad smo umorni odnosno kad nismo pravi", rekao je Čop nakon susreta za klupsku stranicu.

"Šteta zbog dva boda, ali ništa to na kraju neće značiti. Naravno da smo htjeli dobiti utakmicu jer smo htjeli tako čestitati našim sjajnim kadetima koji su postali svjetski prvaci u Manchesteru, ali znamo koje su nam najbitnije utakmice u ovom dijelu sezone", dodao je.

"Nismo najbolje ušli u utakmicu, ali smo svejedno imali prilika u prvom dijelu i mogli smo do prednosti što bi drugačije usmjerilo utakmicu. U nastavku smo igrali bolje, došli do prednosti, ali odmah primili pogodak što nam se nije smjelo dogoditi. Nema veze, prvenstvo je tek  počelo i najvažnije da u Europi sve ide po planu", rekao je Ivo Pinto.

Zvonko Pamić asistirao je Soudaniju za pogodak.

"Čestitke Hrvatskom dragovoljcu na bodu, žao mi je što su im dobre igre donijele nagradu protiv nas. Umorni smo i nismo na najbolji način ušli u ovu utakmicu, a to se onda uvijek vrati. Kadeti će morati slaviti bez nas. Imamo tjedan dana bez utakmice, moramo se dobro odmoriti za iduću utakmicu s Lokomotivom i ono što svi jedva čekamo, utakmicu na Maksimiru protiv Austrije Beč", rekao je veznjak.

Pročitajte više