Evo "kradljivca" Dinamovih bodova: Remijem u Maksimiru, Osijek prvaku ove sezone uzeo sedam od devet!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

DINAMO ni treći put ove sezone nije uspio pobijediti Osijek u prvenstvu: U 23. kolu HNL-a: Dinamo - Osijek 0:0. U posljednjoj utakmici ovog kola, Dinamo nije pobijedio, ali došao je do rekordnog, 40. uzastopnog susreta bez poraza u utakmicama HNL-a na svom stadionu.

Osim što je postavio novi, ustvari srušio tjedana dana stari rekord domaće nepobjedivosti s utakmice protiv Slaven Belupa, Dinamu je samo bod ostvaren protiv Osijeka zapravo dobitak, jer je u kombinaciji s Hajdukovim porazom od Istre, povećao prednost ispred najvećeg rivala, koja sada iznosi 12 bodova.

Ali, čestitke ipak zaslužuju Osječani i njihov trener Stanko Mršić, koji je nakon 0:0 protiv Dinama na Maksimiru u prvom dijelu prvenstva, zatim pobjede 2:1 u snijegom zametenom Gradskom vrtu prije mjesec dana, sezonu u HNL-u ostao neporažen i nakon treće, posljednje prvenstvene utakmice. Nitko osim Osijeka, kojeg od Dinama razdvaja "ambis" od 22 boda, ne može se pohvaliti ovakvim učinkom protiv sedmerostrukog uzastopnog prvaka, kojem je put ka osmoj tituli zaredom odavno formalnost.

Osijek je zaslužio bod iako je Dinamo imao jalovu terensku nadmoć, jer nije se branio bunkerom ili "parkiranjem autobusa" ispred svog kaznenog prostora, nego agresivnom igrom po cijelom terenu. U prvom dijelu Dinamo je imao tek dvije prilike i obje je odlično obranio golman gostiju Zvonimir Mikulić, bez konkurencije igrač utakmice.

U 11. minuti Vrsaljko centrira za Krstanovića, koji iz blizine puca glavom, ali Mikulić sjajno brani. Pet minuta poslije, Halilović odlično poslužuje Beqiraja, koji sam izlazi pred Mikulića, ali Osijekov golman još jednom je bolji od napadača.

Nastavilo se Dinamovom inicijativom bez prilika, koje je Zadar presijecao serijama kornera. Dragan Blatnjak bio je njihov neuspješni izvođač, ali pretplaćen na sve udarce iz kuta.

Nastavak donosi isti priču, tek dvije prilike Dinama i obje skida Mikulić: U 56. minuti Halilović je prvo gledao kome od suigrača dodati, a onda dobro pucao, ali Mikulić još jednom odličnom obranom izbija u korner. Pet minuta prije kraja, Sammirov ubačaj iz kornera Jedvaj šalje u gol, ali Mikulić i stativa sprječavaju vodstvo domaćih.

Dinamovim pokušajima da u drugom dijelu ipak zabije gol, nije pomoglo što je Čop ozlijeđen, Beqiraj potpuno van forme, dok je Krstanović 15 minuta prije kraja morao van nakon sudara s Mikulićem.

Novi semafor na Maksimiru, koji je premijeru imao upravo na ovoj utakmici, tako je ostao "prazan".

Sastavi:

DINAMO

Kelava; Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez - Leko - Halilović, Sammir, Ademi, Beqiraj - Krstanović

OSIJEK

Mikulić; Ibriks, Leko, Smoje, Lešković - Pušić, Kurtović, Kvržić, Pongračić - Perošević, Blatnjak

Pročitajte više