Falcao vraća Staru damu na stare staze slave: El Tigre blizu transfera u Juventus

Foto: Screenshot

NEŠTO se čudno zbiva u klubu iz Kneževine. Najprije su prodali, istina pod suho zlato, Jamesa Rodrigueza u Real, onda su očajno krenuli u sezonu, a sad je sve izglednije da će pustiti i najveću zvijezdu kluba, kolumbijskog El Tigrea, Radamela Falcaa. A nije da su sirotinja.

Posljednjih se tjedana naveliko pisalo o klubovima koji žele Kolumbijca, a to su bili Real, Barcelona i Liverpool, no kako sada stvari stoje, Falcao je najbliži Juventusu.

Monaco je navodno prihvatio ponudu Juventusa tešku 20 milijuna eura za posudbu, ali uz mogućnost otkupa ugovora sljedeće sezone. Kako piše Gazetta dello Sport, sve je izglednije da Kolumbijca vidimo u Torinu već sljedećeg tjedna.

 Ipak, sve bi se trebalo znati kroz narednih 48 sati. Sve ovisi o dogovoru između predsjednika Monaca, ruskog oligarha Dmitryja Rybolovljeva i njegovog velikog prijatelja Jorgea Mendesa, inače menadžera Kolumbijca. Naravno, ni Rus nije lud i nikako ne želi izgubiti uloženih 60 milijuna eura koliko je platio za dovođenje Falcaoa iz Atletica, no postoje različiti modeli kako se može izigrati financijski fair-play, a jedan od njih je privremena posudba uz pravo prvokupa sljedeće sezone.

Ipak, možda najveći problem za realizaciju ovog transfera leži u astronomskoj plaći koju Falcao ima u Monacu u iznosu od čak 12 milijuna eura godišnje. Stara dama ne može ponuditi više od pet i tu bi mogao ležati kamen smutnje. Ipak, uskoro ćemo saznati rezultat tih pregovora, a talijanski mediji javljaju da u slučaju propasti ovog transfera, Juve već ima spremnu alternativu u liku  Chicharita Hernandeza iz Manchestera. Van Gaal ga ne vidi u svojim vizijama Uniteda, a odšeta od 4 milijuna je i više nego prihvatljiva.

Pročitajte više