Francuzi hvale Šarića, ali poručuju: Drago nam je što igramo protiv Hrvatske

Foto: Hina

HRVATSKA će u osmini finala Svjetskog košarkaškog prvenstva igrati protiv europskih prvaka Francuza.

"Zadovoljni smo na kraju grupnom fazom, ali postoje stvari koje možemo popraviti. Ponovno nas čeka Španjolska u četvrtfinalu. U toj utakmici na njima će biti ogroman pritisak, a mi ćemo biti bez pritiska", rekao je centar francuske reprezentacije Joffrey Lauvergne, koji je "zaboravio" da prije četvrtfinalne utakmice Francuze čeka ogled s Hrvatskom.

"Hrvatska ima sjajnu generaciju"

I jedna od najvećih zvijezda momčadi Boris Diaw, koji je NBA prvak sa Spursima, već razmišlja o Španjolcima.

"Izgubili smo dvije utakmice, iako bismo voljeli da smo završili drugi kako bismo izbjegli Španjolce. Glupo smo prosuli pobjedu protiv Brazila i to nas je na kraju koštalo."

Hrvatsku je kratko prokomentirao razigravač Thomas Heurtel.

"Hrvatska ima sjajnu generaciju predvođenu Bogdanovićem, Šarićem i Tomićem. Nedavno smo ih pobijedili na pripremnom turniru (81:71)."

"Šarić je nedostajao Hrvatskoj prethodnih godina"

Međutim, izabranicima Jasmina Repeše puno više pažnje posvetio je francuski izbornik Vincent Collet.

"Draže mi je što igramo s Hrvatskom, umjesto s Grčkom, iako Hrvati u posljednje dvije godine pokazuju napredak", rekao je Collet i pohvalio Darija Šarića, najboljeg hrvatskog igrača u Španjolskoj.

"Šarić je ono što je često nedostajalo Hrvatskoj prethodnih godina. Snažan je, agresivan, dominantan krilni igrač", izjavio je francuski izbornik i dodao kako je Oliver Lafayette donio dodatnu širinu u hrvatsku momčad.

Utakmica Hrvatska - Francuska igra se u subotu u Madridu od 18 sati.

Pročitajte više