Gobac: Pravilnik je jasan - nova utakmica ili 10:0 za nas!

Foto: Cropix

ZAGREBAŠI se i dalje ne mire s porazom (23:25) od Dinama iz Minska, koji ih je značajno udaljio od plasmana u TOP 16 Lige prvaka.

Poslali su službeni prigovor krovnoj europskoj rukometnoj organizaciji zbog - materijalne povrede pravila. Naime, u 24. minuti gosti su postigli pogodak iz akcije u kojoj je sudjelovao prethodno isključeni igrač Čepulis. Suci i delegat nisu reagirali na pritužbu domaćina, koji sada EHF-u nudi dvije opcije - novu utakmicu ili da se dvoboj registrira u korist našeg prvaka 10:0. Potvrdio nam je to generalni menadžer zagrebačkog kluba Zoran Gobac.

"Pravilnik rukometne igre je jasan. Znači, samo se radi hoće li postupiti prema jednom pravilu ili drugom jer je momčad bila upozorena i oni su svjesno prekršili i sada je na Europskoj federaciji da zaštiti pravili i da postupi prema propisima", istaknuo je Gobac.

Suci će biti kažnjeni

I dok će slovenski suci Krstič i Ljubič te službeni delegat Nizozemac Van der Helm vrlo vjerojatno biti kažnjeni, zasad je teško procijeniti kako će EHF reagirati na zahtjev hrvatskog prvaka.

"Njih sada očito očekuju sankcije. Samo mi nećemo prihvatiti da samo oni trpe sankcije, bez nove utakmice ili utakmice registrirane 10:0 bez borbe. Nas ne interesiraju njihove kazne, ali definitivno da će njih morati kazniti. Pogotovo što su svi uporzoreni. Svi su znali što se dogodilo, od protivničke momčadi, do delegata i sudaca. Što da mi radimo", kazao je Gobac, koji nije želio želi nagađati kada bi iz EHF-a mogli dobiti odgovor na žalbu.

"Vidjet ćemo. Mi smo danas uplatili, odnosno dali da se prenese s našeg Fonda u Europskoj federaciji. Poslali smo žalbu i sutra ćemo kontaktirati čelnike tehničke komisije", otkrio je Gobac.

Unatoč svemu, Gobac ne bježi od činjenice da je momčad loše odigrala u jučerašnjem susretu.

"Apsolutno. Mi smo podbacili. Međutim, činjenica je da je Zagreb do sada oštećen za tri do pet bodova od strane sudaca ove godine u Ligi prvaka, tako da ništa nije realno na tablici. Tako je i ova naša žalba jedan presedan, međutim, mi isto moramo iskoristiti svoje zakonsko pravo", poručuje Gobac.

Pročitajte više