Gruzijce na Poljudu čeka nova trava, ali i uloga favorita!

Foto: Cropix / Vladimir Dugandžić

NOGOMETAŠI Hajduka s novim travnjakom dočekat će gruzijskog predstavnika Dila Gori u 3. pretkolu Europske lige. Tijekmčetvrtka bit će gotova reparacija igrališta na poljudskoj ljepotici koja je punom jeku. Budući da je Hajdukov travnjak izgledao poput preoranog vinograda nakon zadnjih koncerata, kupljene su nove bale trave koje će poljudskom igralištu dati opet  autohtoni zeleni izgled. Od utorka traje raskopavanje starog i uništenog dijela travnjaka, na mjesto kojeg će doći nova trava koja će Poljudu vratiti stari sjaj.


"Radi se o površini od 800 četvornih metara travnjaka, tamo gdje je trava najviše nastradala, zacrnjela. Zahvat, čija se vrijednost procjenjuje na 180.000 kuna ići će na teret organizatora dvodnevnog koncerta Ultra Europe", tvrdi voditelj poslova na poljudskom stadionu Jakša Radnić.

Hajdukovci su  sjajnom predstavom na Parku mladeži i pobjedom od 3:0 protiv gradskog rivala zaintrigirali  dobar dio Splitske i Dalmatinske nogometne javnosti. Očekuje se da će svih 30.000 ljudi ispuniti poljudsku ljepoticu, koja će se nakon koncerata svjetski poznatih izvođača ponovno okrenuti nogometu i svom Hajduku. Kadar Hajdukovih igrača sve je širi a u momčad se vratio i dugo čekani Franko Andrijašević.Unatoč pozitivno nabijenoj atmosferi,Tudor poput pravog psihologa okreće pilu naopako i skida teret imperativa sa svoje mlade momčadi. Mudro odbija ulogu favorita u nekoliko proteklih utakmica, pa tako i u ovoj.

Pressicu protiv Splita začinio je najavom u svom stilu kazavši : "Nismo ni favoriti protiv Gruzijaca. Vi ništa ne morate, a sve što uradite dobro je". Takav pristup očito je pogodan za osokoljene Hajdukove mladce, a hoće li i dalje funkcionirati znat ćemo u četvrtak.

Pročitajte više