Hrvatski vaterpolisti stigli u Kazanj, SP otvaraju protiv u ponedjeljak u 8:30 protiv Kanade

Foto. Hina

HRVATSKI vaterpolski reprezentativci, predvođeni izbornikom Ivicom Tuckom, doputovali su u Kazanj na Svjetsko prvenstvo, gdje ih u ponedjeljak čeka prva utakmica u skupini protiv Kanade, koja je na rasporedu u 8.30 sati po hrvatskom vremenu.

Nakon napornog puta oduševljenje uvjetima
 
Put je bio dug, letovi su kasnili, no dočekali su ih zaista odlični uvjeti, pa će time i aklimatizacija biti lakša. Oduševljeni kompleksom, smještajem i svim dosad viđenim, naši su reprezentativci odradili prve treninge, izvijestio je u nedjelju Hrvatski vaterpolski savez.
 
"Put je bio naporan, kao što smo i očekivali. Nažalost, imali smo problem s kašnjenjem i to nas je malo poremetilo. Nema puno vremena do prve utakmice, ali što je tu je. Ovdje su zaista fantastični uvjeti, od smještaja do bazena, sve izgleda impresivno. Odradit ćemo još nekoliko treninga, analizu protivnika, pripremiti se i već protiv Kanade moramo pokazati sve što možemo", izjavio je izbornik Ivica Tucak.
 
Prvo Kanada pa Brazil
 
Nakon dvoboja protiv Kanade slijedi dan odmora, a iduću utakmicu "barakude" igraju u srijedu protiv Brazila, dok je posljednja utakmica u skupini na programu u petak, protiv Kine.
 
Osvajanje prvog mjesta u skupini donosi izravan plasman u četvrtfinale, a drugo ili treće mjesto vodi u razigravanje za mjesto među osam najboljih reprezentacija.

Pročitajte više