I Zlatan bi bio ponosan ovakvom golčinom: Ronaldo petom poentirao 50. put ove sezone!

Screenshot: Youtube

CRISTIANO RONALDO od početka 2014. ne prestaje dokazivati kako je zasluženo osvojio Zlatnu Loptu za godinu ranije.

Bez obzira bude li i ove sezone proglašen najboljim igračem svijeta, gol koji će se svakako naći na komplilaciji njegovih najljepših svih vremena onaj je koji je postigao u sudačkoj nadoknadi utakmice Real - Valencia za konačnih 2:2.
 
Ne samo što je njime spriječio senzacionalni domaći poraz svoje momčadi i ostavio je u borbi za španjolski naslov, nego je to napravio na prekrasan način - primio je centaršut s lijeve strane i petom desne noge zabio ga u gol, naravno, ne gledajući prema mreži i golmanu kojeg je savladao. 
Ronaldo je tako impresivnim golom nastavio jednako dojmiljivi golgeterski niz, koji se produljio na četvrtu uzastopnu sezonu u kojoj je postigao najmanje 50 prvenstvenih zgoditaka.
 
U sezoni 2010/11 zabio je 54 gola, sljedeće 60, a prošle sezone 55. Peta Valenciji značila je 50. poentiranje ove sezone, ali teško da će tu stati, jer čekaju ga još tri utakmice u Primeri, kao i finale Lige prvaka.
 
Ronaldo bi bio još efikasniji da ga ozljeda nije na tri tjedna izbacila s terena, ali je povratkom požurio doseći svoju sezonsku normu s po dva gola Osasuni i kod Bayerna, prije nego što je sjajno zabio Valenciji. 
 
Ovim prvenstvenim golom, 31. ove sezone, učvrstio je vodstvo u utrci za najboljeg strijelca Primere. Messi je na 28, Diego Costa 27, ali njih dvojica odigrali su utakmicu više od Ronalda. 
 
Osim lova na Pichichi trofej, Ronaldo sada već kultnom petom Valenciji vodi s jednim prvenstvenim golom više od Luisa Suareza u utrci za treći naslov najboljeg strijelca Europe, nakon što je to postigao 07/08 igrajući i zabijajući za United i 10/11 za Real.

Pročitajte više