Istražitelj podnosi žalbu: FIFA je pogrešno protumačila činjenice u slučaju katarskog i ruskog SP-a

Foto: Getty Images

POSEBNI etički istražitelj Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Michael Garcia izjavio je kako će uložiti žalbu na odluku Etičke komisije koja je u četvrtak objavila kako nije pronašla nikakve nepravilnosti u procesu izbora domaćina sljedeća dva svjetska prvenstva, 2018. u Rusiji, te 2022. u Kataru i kako nema osnove za ponavljanje izbora.


"Današnja odluka sadrži brojne materijalno nepotpune i pogrešno protumačene činjenice što je rezultiralo pogrešnim zaključcima. Namjeravam uložiti žalbu na ovu odluku koju ću podnijeti FIFA-inoj Komisiji za žalbe", objavio je Garcia.

"Razni incidenti koji su se moguće pojavljivali u izbornom procesu nisu kompromitirali njegov integritet u cjelini i stoga je za nas izborni proces za domaćine SP-a 2018/2022. zaključen", stoji u odluci Etičke komisije objavljenoj ranije u četvrtak.

FIFA i Organizacijski odbor SP-a u Kataru 2022. suočeni su s optužbama za korupciju koje su se pojavile istoga trenutka kada je u prosincu 2010. SP dodijeljeno toj zemlji. U ruskom slučaju, Etička komisija nije mogla raspolagati s kompletnom dokumentacijom, jer je ona uništena.

Pročitajte više