Ivanković: Dinamu nedostaje srca i želje, u Zagrebu ispit generacije

Foto: Hina 

"VRATAR EDUARDO spasio je Dinamo od nove katastrofe u rangu Lyona ili Reala", komentirao je novu Dinamovu kalvariju bivši trener Branko Ivanković.

Nedostatak agresivnosti u duelu, tvrdi Ivanković, bio je osnovni problem Dinama. Po tko zna koji put, Modri su doživjeli težak poraz koji na papiru još jako dobro izgleda (4:2). No, problemi su ostali isti.

"Nisu znali odgovoriti jednom agresivnom, srčanom Salzburgu, ni pas igrom, ni kombinatorikom, pa i preskakanjem igre ako treba... Oni su rastrčali Salzburg koji je pokazao jedan vrhunski nogomet. Praktički je svaka njihova akcija bila šansa. 

Što se dogodilo s Dinamovom sredinom, gdje je bio Machado? 

"Nema dovoljnu dozu agresivnosti, ali to nije novost. Novost je nešto lošija igra Brozovića i Antolića. Ademi je jedini nešto napravio. Prebrzo su veznjaci gubili loptu, nije bilo završnice. Machado zna s loptom, ali to je dovoljno za HNL utakmice. Za Europu je potrebna borbenost i želja, čvrstoća u duelu u fazi obrane i napada"

Obrana?

"Sigali, vidljivo je, nema kontinuitet, ali to nije opravdanje. Stajali su predaleko od napadača koji su lako primali lopte i bili su permanentna opasnost za gol Dinama. Dinamo u obrani nema standardnost"

"Ukupno govoreći, do 70. minute Dinamo je bio potpuno bezopasan. Čop mora biti sto posto spreman da bude važan za Dinamo, jer on daju agresiju, veliki je borac. Henriquez nije naviknut juriti zadnju liniju, izbjegava te obveze kao i svi Južnoamerikanci. Ti problemi mogli su se očekivati, kao i nešto slabija forma Soudanija po povratku iz reprezentacije. Dinamo u Zagrebu čeka teška utakmica u kojoj će se vidjeti stvarna snaga ove generacije", podvukao je Ivanković.  

Pročitajte više