Jelavić: Za nas SP počinje praskom, ali ne bojimo se nikoga!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIKICA JELAVIĆ zadovoljan je ždrijebom skupina Svjetskog prvenstva. Hrvatska će igrati s Brazilom, Kamerunom i Meksikom, a Kovačev adut s klupe ove zime će tražiti rješenje svoje situacije u Evertonu kako bi dohvatio formu i nametnuo se izborniku.

"Jako sam zadovoljan sa ždrijebom. Brazil je favorit, ali svaka momčad može proći skupinu. Za nas Svjetsko prvenstvo počinje praskom, igramo sa Brazilom, ali ne bojimo se nikoga", rekao je Jelavić za Topmercato.

"Brazil je možda najbolja momčad na svijetu u ovom trenutku. Imaju potreban talent za osvajanje SP-a, a tu je i Scolari koji zna što je potrebno, pošto je već osvojio to natjecanje", dodao je Jelavić i proanalizirao protivnike, a ponudio i prijedlog stručnom stožeru.

Poruka HNS-u: Dajte nam utakmicu s afričkom ekipom!

"Opasnost nam neće dolaziti samo od Neymara, nego i Danija Alvesa, i svih igrača Brazila. Kamerun je zanimljiva ekipa, atletska, sa svjetskim klasama poput Eto`oa i Songa. Dugo nismo igrali protiv afričke momčadi i mislim da HNS treba organizirati utakmicu protiv protivnika iz Afrike u sklopu priprema".

"Meksiko? Dobri tehničari, bili su u krizi, ali uvijek su dobri u međunarodnim natjecanjima", kaže Jelavić, koji je od udarne špice u Evertonu i reprezentaciji postao rezerva. Kod izbornika Kovača će imati priliku izboriti mjesto u prvih 11 ako Mandžukić na koncu ipak bude suspendiran na utakmicu ili više njih zbog isključenja protiv Islanda.

"Mandžo je jedan od najboljih napadača u Europi, a Modrić je ključ naše igre"

"Mandžukić je jedan od najboljih napadača u Europi. Imamo dobru ekipu, Modrić je ključ igre, a tu su i talentirani Lovren, Rakitić, Perišić te iskusniji Pletikosa i Šimunić. Imamo uravnoteženu ekipu sa dosta zanimljivih igrača na svakoj poziciji. U kvalifikacijama smo imali problema, promijenili smo i trenera, ali bit ćemo spremni za SP", dodao je otkrivši i ambicije u Brazilu:

"Ne bojimo se nikoga. Želimo učiniti Hrvatsku ponosnom. Inspiracija nam je uspjeh generacije Šukera i Prosinečkog iz 1998. Idemo u Brazil motivirani kao i uvijek".

Pročitajte više