Jurčić uoči Zadra: Nadam se da zvižduci nisu ostavili traga na Sammiru!

Foto: Boris Kovačev / Cropix

PRVI protivnik Dinama u trećoj fazi prvenstva je Zadar, koji u subotu od 17 sati gostuje na Maksimiru. Trener Kurno Jurčić opet ima sve igrače na okupu, a reprezentativci su se iz Štimčevih ruku vratili zadovoljni nakon pobjeda nad Srbijom i Walesom.

S "otoka" se ozlijeđen vratio Josip Šimunić, koji neće biti na raspolaganju za subotu. Neće biti niti Tina Jedvaja, a ni Brozovića zbog kartona iz Pule. Čop je ozlijeđen do kraja sezone. Neće biti niti Ibaneza, pa je Jurčić najavio potpuno novi stoperski dvojac Addy - Šimunović.

Ganac Lee Addy stigao je iz kineskog Dalian Aerbina u veljači za milijun eura. Godinu dana ranije Crvena zvezda prodala ga je za 2 milijuna. U Srbiji je bio standardan, kao i u Kini, a sa (službeno) 22 godine, ima potencijala da jednog dana donese Dinamu i poneki milijun, ako "modri" otkupe njegov ugovor nakon što mu istekne posudba u prosincu ove godine.

"Addy će igrati od početka, imat ćemo potpuno novi par s njim i Šimunovićem. Addy nije prošao pripreme, ali dobro je radio unatoč ozljedi. Moramo mu dati šansu, na treningu vidim da je dobar igrač", rekao je Jurčić.

Šimunović, 18-godišnji stoper i hrvatski reprezentativac, odigrao je jednu utakmicu ove sezone, protiv Istre u Puli (0:0), ali kapetanski je predvodio mlade Dinamove selekcije i Jurčić ne sumnja u njegovu kvalitetu.

Hoće li to biti dovoljno za oduprijeti se Zadranima, koji su ne tako davno izbacili Dinamo iz Kupa.

"Igračima će dobro doći da se podsjete na to neugodno iskustvo. U prošlom kolu Zadar je sretno izvukao bod kod Hajduka. Dinamo će ići na pobjedu, očekujem od napadača i ostalih igrača doprinos u realizaciji", rekao je Jurčić u najavi utakmice.

Trener Dinama komentirao je i zvižduke Sammiru na posljednjoj utakmici reprezentacije u Walesu. "To je pitanje za njega. U našoj svlačionici ima raznih rasa i vjeroispovijesti. Sammir je uvijek imao našu podršku, nadam se da to nije ostavilo traga na njemu", zaključio je Jurčić.
 

Pročitajte više