Kamerun bez Eto´a, uz očajnu obranu i promašeni penal izgubio od pomlađenog Paragvaja

Foto: 

BEZ kapetana Eto'a, lijevog beka Assou-Ekottoa i Sevillinog veznjaka Mbije, Kamerun je izgubio od Paragvaja 1:2 u pripremnoj utakmici za SP u austrijskom Kufsteinu. Očekuje se ipak da oni nastupe u nedjeljoj utakmici protiv Njemačke u Moenchengladbachu.

Podsjećamo, Kamerun je prije tri dana u istom mjestu pobijedio Makedoniju 2:0.

Kamerun, protiv kojeg Hrvatska 18. lipnja u Manausu na SP-u igra drugu utakmicu u skupini, utakmicu je počeo u sastavu: Itandje, N'Kolou, Bong, Matip, Nyom, Mukandjo, Enoh, Idrissou, Salli, Loe, Aboubakar, a još su igrali Fedjou, Nounkeu, Song, Choupo-Moting i Fabrice.
 
Njihov protivnik također nije igrao u najjačem sastavu: U potpuno pomlađenoj momčadi (Fernandez, Coronel, Gomez, Ortiz, Alonso, Caceres, Oviedo, Rojas, Gonzalez, Romero, Santa Cruz) iskustvom se isticao tek kapetan i napadač veteran Roque Santa Cruz.
 
Ali Paragvajcima to nije smetalo za pobjedu protiv suparnika koji se isticao očajnim reakcijama obrane: već u 5. minuti kamerunski braniči samo su gledali kako lopta dolazi s desne strane, a Romero je bez problema zabio prvi gol za svoju reprezentaciju.
U 68. minuti Nonkeu, koji je tek ušao u igru, pokliznuo se pred golom i dao loptu Santa Cruzu, koji je također lako pogodio mrežu Kameruna. 
 
Sedam minuta kasnije Eric Maxim Choupo-Moting smanjio je na 2:1, a priliku da se Kamerun potpuno vrati u utakmicu tri minute prije kraja propušta Mohammad Idrissou. Moukandjo je izborio penal, ali Centurion brani Idrissouov udarac.
 

Pročitajte više