Kek najavio čistku: Mislili smo da smo veliki europski klub, a ovo je nedopustivo!

Foto: Hina 

RIJEKA i Matjaž Kek niti nakon trećeg kola ne znaju za pobjedu. Predsjednik Damir Mišković nakon najljepše utakmice dosadašnjeg dijela prvenstva, golijade u kojoj je napunjena i mreža Sluge, nije se uspaničio.

Kek je bio potpuno bijesan. Imao je i razloga. Veliki broj promašenih šansi i jeftino primljeni golovi, natjerali su ga da se nervira tijekom cijele utakmice. Rijeka je u pet utakmica od početka sezone primila 11 pogodaka. 

"Ne treba poseban komentar na to da smo zabili tri pogotka, a onda primili ono što smo primili. Koliko mi to moramo zabiti da pobijedimo? Pojedinci su danas bili neodgovornim igrali su bez reda. Kod pojedinaca se, pak, vidjela velika želja. Na kraju je dobro da smo spasili i bod"

Koncentracija je očito ključni problem?

"Pokušali smo se, mijenjali smo vratare i stopere, no skoro svaki šut uđe nam u gol. Zadnja linija je problematična, nedostaje koncentracije. Mislili smo da smo velika europska momčad, a mi ovako primamo golove. To je nedopustivo"

Rijeka se brzopotezno oprostila i od Europa lige te još ne zna za službenu pobjedu ove sezone.

Kek je izgubio strpljenje, svjestan da gubi i vlastite kredite.

"Do sada smo ih branili, ja i predsjednik kluba, ali dalje je sve na njima. Neka porazgovaraju i osvjetlaju obraz. Ovo nije fer niti prema našim navijačima koji nas prate. Situacija je teška, a iz nje se možemo izvući samo radom i korektnim odnosom prema radu. Za to su moji igrači dobro plaćeni. Katastrofalno smo otvorili sezonu, to je svima jasno. Slijedi nam ozbiljna analiza. Vidjet ćemo imaju li pojedinci i dalje mjesta u Rijeci. Primamo mnogo golova i nije problem detektirati na koga se tu misli", objavio je Kek planove za sanaciju štete. 

Sa strane Zagreba, Dražen Madunović bio je zadovoljan nakon utakmice. Ipak su uzeli bod favoritima, i to u vrlo dojmljivoj predstavi u Kranjčevićevoj. Zagrebova igra nije postojala, ali ipak se Boban izborio za dva pogotka. Onaj treći, Krovinovićev, također je bio solo bljesak. U slalomu je nanizao širu i užu obranu Rijeke.

"Pohvalio bih naše igrače zbog silnog zalaganja. Unatoč tri zabijena pogotka, nismo uspjeli pobijediti. No, obzirom na prošlogodišnja iskustva s Rijekom, nemamo pravo biti nezadovoljni. Rijeka je potvrdila da je jača od nas, ali mi smo svoje šanse iskoristili. Ovaj bod je realan" 

 

Standings provided by

 

Pročitajte više