Kovačeva Hrvatska od prošlog Božića pala za tri mjesta

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA nogometna reprezentacija će 2014. godinu završiti kao 19. reprezentacija svijeta.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je završnu ljestvicu nogometnih reprezentacija za 2014. godinu, a na njoj je Hrvatska, baš kao i prošlog mjeseca, na 19. mjestu s 946 bodova.

Prošlu godinu, nakon Štimčevog odlaska i Kovačevog trijumfa nad Islandom, Hrvatska je završila na 16. mjestu. Na ovogodišnjem SP-u u Brazilu Hrvatska je pobijedila Kamerun i izgubila od Brazila i Meksika, a na početku kvalifikacija za Euro 2016 slavila u prve tri utakmice i remizirala s Italijom u Milanu 1:1.

Izbornik Kovač se jučer osvrnuo na svoju 2014. godinu > Osjetio sam što znači biti popularan i nepopularan u kratkom vremenu

Na ljestvici za prosinac nije bilo promjena među 23 najbolje svjetske reprezentacije. Najbolji su svjetski prvaci Nijemci, ispred Argentine i Kolumbije, a među prvih deset od europskih su reprezentacija još četvrta Belgija, peta Nizozemska, Portugal i Francuska dijele sedmo mjesto, a Španjolska je deveta.

Najbolje plasirana reprezentacije kvalifikacijske skupine za Euro 2016. u kojoj je Hrvatska je Italija koja se nalazi na 11. mjestu. Bugarska je 66. sa 506 bodova, a Norveška je na 67. mjestu (500). Azerbajdžan je 135. (215), a najlošija je Malta na diobi 147. pozicije s Turkmenistanom i Madagaskarom.

 

Pročitajte više