Legenda Želje tražit će Hajduku nove Kouassije: Baždarević novi sportski direktor?

Screenshot (Youtube)

NAKON odlaska Šveđanina Jensa Anderssona, Hajduk je krenuo u potragu za novim sportskim direktorom. S Poljuda stižu informacije kako bi to mogao biti Mehmed Baždarević.

Kontakt između Hajduka i legende sarajevskog Željezničara već je uspostavljen, te je Baždarević bio na Poljudu na utakmici Hajduka i Istre.

Baždarević je nakon kraja igračke karijere gdje je potezima oduševljavao navijače Želje, Sochauxa, Nimesa i reprezentacije Jugoslavije, radio kao trener. Najprije u Istresu kojeg je uveo u prvu ligu, a zatim je isto napravio u Grenobleu u koji je stigao na preporuku svog bivšeg trenera Ivice Osima. Razočarao je jedino na klupi "svog" Sochauxa kada je nakon devet mjeseci dobio otkaz zbog loših rezultata.

Posljednji angažman imao je u katarskom Al-Wakrahu, a nikada nije radio kao sportski direktor. Hajduku bi pomogao dovođenjem slobodnih igrača, uglavnom Afrikanaca, poput Kouassija koji je u kratkom periodu postao miljenik Torcide.

Podsjetimo, predsjednik Hajduka Marin Brbić imao je ideju da treneru Igoru Tudoru ponudi posao i sportskog direktora, ali Tudor je to odbio. Preuzimanju te pozicije opire se i Hari Vukas koji sebe vidi kao trenera...

Pročitajte više