Makedonci i Velšani penalima do Poljuda i Kantride, Lokosi ne mogu bez Dinama!

Screenshot: dnevnik.com.mk

HAJDUK će u drugom pretkolu Europa lige igrati protiv makedonskog Turnova, koji je litavsku Suduvu prošao na penale. Prvi susret u Litvi završio je 2:2, kao i današnja utakmica u Skopju.

Zato što je drugi makedonski klub Teteks, koji također koristi stadion u Skopju, danas ispao od armenskog Pyunika, prva utakmica se igra u četvrtak, 18. srpnja na Poljudu pred praznim tribinama, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Makedoniji.

Litvanci su poveli preko Valskisa u 43. minuti, ali već počekom drugog dijela izjednačava Mitrov. Gosti opet vode golom Radzineviciusa u 52. minuti, ali isti igrač sedam minuta kasnije dobiva drugi žuti karton.

Suduva je s igračem manje vodila sve do 97. minute, ali u posljednjim sekundama utakmice za Turnovo je dosuđen jedanaesterac, iz kojeg poravnava Blaževski.

Litvanci su do kraja produžetaka izdržali s igračem manje, ali su Makedonci bili bolji iz penala.

Rijeka protiv Prestatyna, Lokomotiva na Dinamo Minsk

Lokomotiva i Rijeka također su saznali suparnike u 2. pretkolu Europa lige. Dinamo Minsk je u prvoj utakmici kao gost pobijedio litavsku Kruoju (3:0), a u uzvratu je pred svojim navijačima pobijedio 5:0 i uvjerljivo izborio 2. pretkolo u kojem ga čeka Lokomotive.

Rijeka je protivnika, Prestatyn Town, također saznala nakon penala, kojima su Velšani izbacili latvijski Liepajas Metalurgs, iako su u prvoj utakmici kod kuće poražen 1:2. Ali u uzvratu Velšani pobjeđuju istim rezultatom, nakon čega su bili bolji i iz penala.

Pročitajte više