Manchesterima ne smeta što je Rakitić loš u Barci: Oba velikana nude za njega 20 milijuna funti

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOBAR početak karijere u Barceloni ulaskom u sezonu i igranjem u prvoj momčadi, ali na utakmicama protiv manjih klubova, uskoro je Ivan Rakitić zamijenio osjetno lošijim nastupima, prvo protiv jakih protivnika, a zatim i svih ostalih.

Sve češće je rezerva i to veteranu Xaviju, kojeg je "trebao zamijeniti", a ako igra, prilično je neprimjetan i nemoćan nametnuti se na sredini terena, uspostaviti igru po kojoj je Barcelona poznata, ili namjestiti prilike napadačima.

Kao što je pokazala posljednja utakmica protiv Getafea (kada ga je Iniesta zamijenio već u 66. minuti), protivnici zgusnutom formacijom na sredini terena skraćuju manevarski prostor Barcinim veznjacima, a osim toga, Rakitić se ne snalazi ni protiv suparničkog presinga.

Sve ovo može se ove sezone reći i za njegove suigrače, ali Xavi i Iniesta su institucije, a Busquets "domaći dečko", ali Rakitić je 18 milijuna eura plaćeni stranac, koji se k tome stvarno nije iskazao. Iako je odigrao 20 utakmica za novi klub, brojni navijači i novinari slažu se da se Rakitić ne snalazi u igri nove momčadi i pitaju se je li pravi čovjek za Barcinu filozofiju.

Naravno, bez obzira na loše predstave u Barceloni, Rakitić "nije zaboravio igrati", pa itekako ima intersenata za dokazanog majstora u najboljim godinama (26), koji ne želi biti rezerva vremešnom Xaviju.

Prvi u redu su Manchester United i Manchester City. Na Old Traffordu su ga željeli vidjeti prije nego što je otišao u Barcelonu, a iako je Van Gaalov prvi izbor Strootman, Roma ga ne želi prodati, pa Englezi pišu kako je Barceloni već poslana ponuda za Rakitića od 20 milijuna funti, osjetno teža od onog koliko su Katalonci za njega platili.

Ističe se interes i gradskog rivala Cityja za Rakitića, koji, kao što smo već pisali, želi da on zamjeni Franka Lamparda, čija posudba istječe ulaskom u novu godinu.
 

Pročitajte više