Maradona ulazi u FIFA-u? "Moram se boriti protiv mafije!"

Foto: Getty Images / Guliver image 

JEDAN od najboljih nogometaša svih vremena, Argentinac Diego Maradona u razgovoru za lokalnu televiziju America, opet je udario po vodstvu FIFA-e.

Iako nije direktno potvrdio da će se kandidirati za predsjednika, rekao je da ima veliku želju uključiti se u rad krovne svjetske nogometne organizacije koju potresaju korupcijski skandali i val uhićenja. 

"Moram se boriti protiv mafije koja se još nalazi unutar FIFA-e. Moram se boriti protiv ljudi koji su dugo vremena krali unutar te organizacije. Imam veliku želju biti u FIFA-i".

O Maradoninoj mogućoj kandidaturi se razglaba već neko vrijeme. Rok za prijavu kandidature je 26. listopada, a izbori će se dogoditi 26. veljače 2016. Za sada su dva potvrđena kandidata: dugogodišnji predsjednik UEFA-e, Michel Platini te Južnokoreanac Chung Mong-joon, bivši potpredsjednik FIFA-e. On je u četvrtak objavio da priprema svoju kandidaturu.

"Tijekom te četiri godine, nadam se da ću uspjeti ostvariti svoj program i napraviti od FIFA-e istinsku sportsku nevladinu organizaciju - otvorenu, transparentnu, moralnu, etičnu i pravu svjetsku organizaciju", izjavio je 54-godišnji milijarder.

"Ako budem izabran, pokušat ću uspostaviti u FIFA-i transparentnost i razvoj. Pokšat ću iskorijeniti korupciju", kazao je dodajući da će službenu kandidaturu objaviti idući tjedan.

Chung je istaknuo i kako ne namjerava na čelu FIFA-e provesti dulje od jednog mandata.

Pročitajte više