Marca: Rijeka je zabrinula Emeryja i navijače Seville

Foto: Screenshot Marca

SEVILLA je jučer pobijedila Rijeku 1:0 na svom Sanchez Pizjuan stadionu 1:0 u odlučujućem dvoboju za prolazak u osminu finala te se na kraju kao druga u grupi plasirala u daljnju fazu natjecanja, dok je hrabrim Riječanima europski put završen.
 
Odmah nakon utakmice na konferenciji za medije trener Andalužana Emery izjavio je da je više nego zadovoljan igrom svoje momčadi, unatoč činjenici da su ih Riječani početkom nastavka ozbiljno pritisnuli. S tim se složio i sjajni desni bočni Seville Coke, a nekako ta slična teza i dominira svim španjolskim medijima koji su popratili tu utakmicu.
 
Marca piše da je unatoč svemu, i dobrom i lošem u igri Seville, najvažnije da se momčad Unaija Emeryja plasirala u osminu finala i da je ostala u igri za obraniti naslov pobjednika Europa lige.
Marca piše kako su očekivanja ipak bila puno veća, smatralo se da je Sevilla najbolja momčad u grupi, koja je trebala ovaj ciklus završit kao prva u grupi. No, uvjerljiva pobjeda Feyenoorda u Liegeu jučer, Sevillu je unatoč pobjedi zabetonirala na drugo mjesto.
 
Rijeka je zabrinula Emeryja, a Kramarić je i jučer pokazao klasu
 
Marca piše da je Sevilla bila bolja od male momčadi iz Rijeke, no ističu da i da su gosti , posebno u drugih 45 minuta pokazali zube te da su učinili nervoznim i klupu Seville i sve navijače na Sanchez Pizjuan stadionu. Na sreću po njih, Emery je povukao neke ključne poteze i primirio zahuktale Riječane. Ključni trenutak bila je promjena Denisa Suareza, igrača koji je zabio fantastičan gol, no igrača koji je posve pao u igri u nastavku.
 
Novinar Marce napominje da su Sevilla i Rijeka jučer odigrali dva sasvim različita poluvremena. Dok je u prvom domaća momčad posve dominirala i zasluženo povela, u nastavku je portugalski vratar Seville Beto držao Sevillu na životu sjajnim obranama Kramariću, Kvržiću i Tomečaku. Jajalo je upropastio fantastičnu priliku, a Kramarić je fantastično izvedenim slobodnjakom, pokazao o kakvoj klasi se radi.
 

Pročitajte više