Mario Stanić: Koalicija Šuker-Mamić-Štimac neprirodna je poput genetičkog inžinjeringa



SUIGRAČ dvije trećine uskoro vladajuće trojke hrvatskog nogometa, šokiran je ne toliko spajanjem navodno nepomirljivih protivnika, nego kako kaže, "užasnim tajmingom" objave svog saveza.

Stanić u svojoj kolumni na portalu igralište ističe da su Šuker, Mamić i Štimac poput nekog umjetno uzgojenog bića ili ploda "promijenili genetsku strukturu zbog zajedničkog interesa."

Vladajuća trojka hrvatskog nogometa: Vrane koje se drže za ruke, kako jedna drugoj ne bi iskopale oči

"Držimo se za ruke da si oči ne iskopamo', rekao je jednom Ćiro Blaževic na pitanje kakav je odnos između njega i tadašnjeg predsjednika Mikše. Upravo u toj kratkoj rečenici je puno toga otkriveno i poprilično jasno ukazuje kakav ce biti odnos između novog trojca Šuker-Mamić-Štimac."

"Nisam siguran tko je od njih trojice manipulator, a tko je izmanipuliran"

"Za nepunih mjesec dana Hrvatska igra na Euru i nije mi jasno da nekad veliki igrači imaju tako loš tajming. Stvarno sam razočaran njihovim tako lošim osjećajem za vrijeme. Nisam siguran tko je od njih trojice manipulator, a tko je izmanipuliran.  Misliti na sebe i na osobni interes je prirodno i tu nema ništa loše. Međutim, raditi to pred sam početak Eura  i to na ovakav način, po mom mišljenju  je vrlo neinteligentan potez. Pa kakav je to signal i poruka  igračima i javnosti, sad kad  je reprezentaciji najpotrebniji MIR?!

"Igrači čitaju između redova jako dobro i nemojte ih podcjenjivati bez obzira što će svi oni držati jezik za zubima"


Obraća se zatim upravo trojici vladajućih: "Vrlo brzo te iste igrače ćete i vi voditi. Imat ćete sastanke s njima i tražiti od njih lojalnost, povjerenje, zalaganje i nadasve pošten pristup. Igrači čitaju između redova jako dobro i nemojte ih podcjenjivati bez obzira što će svi oni držati jezik za zubima."

"Napravili ste veliku uslugu Ircima, Španjolcima i Talijanima"

Nekadašnji hrvatski reprezentativac nema dvojbi kome u ovo (ne)vrijeme ovakve igrice najviše koriste: "Napravili ste veliku uslugu Ircima, Španjolcima i Talijanima. To vam je moja poruka i moj stav - ako vas zanima. Naša reprezentacija ovako pripremljena i ispraćena, što god napravi na Euru - puno je, i previše je. A ja, zbog svih ovih stvari koje sam naveo u kolumni, jednostavno vam ne vjerujem. Imam pravo da se izjasnim i poručim svima koji vole nogomet i repku da je moja vjera u vas ishlapila istog časa kad ste odabrali krivi trenutak za turbulencije pred jednu od najvećih i najvažnijih nogometnih smotri." 

"Tajni" sastanak Šukera i Štimca

Zanimljiv je i Stanićev opis famoznog sastanka budućeg predsjednika  i izbornika u ribljem restoranu podsljemenske zone: "Slika koja je izasla u novinama, gdje se Šuki i Štica tajno sastaju, toliko tajno da ih cijela Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i ostatak Europe jasno vidi. Slika govori tisuću riječi, kaže neka stara poslovica, a slika njih dvojice je besprijekorno čista.  Ne znam, nije mi jasno da li su se željeli pokazati ili sakriti. Ako je to bio tajni sastanak, onda je lako zaključiti da se nisu  nikad igrali skrivača kad su bili mali. Na fotki  se jasno vidi i aktovka kojoj  je teško naslutiti sadržaj. Možda je unutra laptop ili možda keks domaćica koji se obično nosi kad se ide u goste, ili  kalendarski raspored kvalifikacijskih utakmica za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo... Zajebavam se ja i dobro mi ide, ali zajebaju se i svi protagonisti ovog članka."

Pročitajte više