Miočić pred okršaj s Dos Santosom: Sutra će moja ruka biti u zraku

Foto: Fightsite

JOŠ je samo jedan dan do velikog dvoboja Stipe Miočića i Juniora dos Santosa. Ukoliko Miočić u "main eventu" UFC on FOX priredbe u Phoenixu uspije svladati bivšeg UFC prvaka, vrlo vjerojatno će postati novi izazivač u teškoj kategoriji što bi bilo planetarni uspjeh za ovog hrvatskog borca. Izravni prijenos UFC on FOX priredbe i dvoboj Miočić vs. Dos Santos pogledajte u noći sa subote na nedjelju 14. prosinca s početkom u 02:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u.

Stipe je sinoć ponovno bio u središtu medijskih zbivanja te je odgovarao na mnoga novinarska pitanja. Među njima su bila i ona poznatog Ariel Helwanija koji je razgovor započeo s malo lakšim temama od meča protiv Cigana.

U posljednje vrijeme ste jako aktivni na Twitteru, a mislili smo da ste stidljivi. Što se dogodilo?

"Ne znam što raditi s rukama, moram nešto raditi. Ne volim biti ispred kamere, to mi je neugodno. Imam problema s kamerama, stidljiv sam, očajno izgledam. Pokušavam biti bolji i poboljšati se. Ja imam svoju osobnost", rekao je u šali Miočić nazvavši se ratnikom iza tastature.

"Ratnik za tastaturom. To sam ja. Lakše mi je pisati, nego reći u kameru."

Helwani je nastavio s lakšim temama pa je tražio komentar na "slip" kupaće gaće koje je Miočić objavio na Twitteru.

"Da, to je bilo prije par godina. Ne mislim izaći u takvima u ring. Mislim a smo imali jedan slučaj prije nešto vremena i to se nije svidjelo Dani Whiteu, tako da ništa od toga", u šali je prokomentirao Stipe.

A komentirao je dolazak u oktogon poznatog američkog kečera CM Punka koji je izazvao velike kontroverze u MMA javnosti.

"Ako će pobjeđivati, pobjeđivati će. Sretno mu. To je njegova stvar. Baš kad se vratim doma idem na WWE. Već imam karte, nadam se da su karte dobre. Volim gledati, nekad mi je teško i smiješno, ali volim gledati kečere", diplomatski je odgovorio Stipe.

Meč sa Santosom?

"6-8 mjeseci treninga. U međuvremenu sam pobijedio Maldonada. Imao sam sreće s nekoliko udaraca. Imam osjećaj da sam postao ovisan o MMA-ju - i o učenju novih stvari. Napretku. JDS je čvrst, dobio je puno batina u meču protiv Velasqueza, a išao je naprijed, takvih boraca se morate čuvati."

Gdje će se borba odvijati?

"Prilagodit ću se situaciji, to je MMA. Tamo gdje ću se osjećati ugodno. Saznat ćete u subotu gdje se bolje osjećam. Ovaj meč i pobjeda bi me približila naslovu. Naravno stvar je u rukama ljudi koji vode UFC", smatra Hrvat.

I dalje radi kao vatrogasac...

"Obožavam oboje. Baš sam u petak odradio smjenu. Volim trenirati, biti u formi, volim natjecanje, ali i jednako tako volim biti s dečkima iz jedinice. Svi će gledati i navijati za mene sutra. Vjerojatno će biti neka zabava. Ne tretiraju me kao zvijezdu, to niti ne želim. Ja sam jedan od njih."

Na kraju je dao prognozu dvoboja protiv JDS-a.

"Pobijedit ću, nije bitno kako. Odluka, nokaut, prisiljavanje na predaju. Briga me, sutra će moja ruka biti u zraku."

Pročitajte više