"Normalni dečko iz Španskog" vodi Dinamo u Ligu prvaka: "Nadam se da ću prvi gol primiti tek od Reala"

Foto: Damir Krajac/Cropix

OLIVER ZELENIKA ostvario je svoj san - postao je prvi vratar Dinama. Prije par tjedana trebao je završiti na posudbi u drugoj ligi, a danas bez primljenog gola u pet utakmica vodi Dinamo u Ligu prvaka.

"Mislim da sam s prvih pet utakmica bez primljenog gola odlično počeo, kaj ne? I to se moram pohvaliti da sam jedan od rijetkih golmana na svijetu koji ima više utakmica u Ligi prvaka nego u domaćem prvenstvu. O rekordima ne razmišljam jer kada se počne tako razmišljati onda obično krene loše. Iako, da mogu birati onda bih potpisao da dobijem prvi gol tamo negdje sredinom rujna i to u skupini Lige prvaka protiv Bayerna ili Real Madrida", rekao je 20-godišnji vratar za službenu stranicu Dinama.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Rudešu.

"Odlazak u Rudeš je bio pun pogodak. Imao sam kontinuitet utakmica, branio sam vikend za vikendom i sve više dizao samopouzdanje. Da nije bilo te prošle sezone sigurno bi mi danas bilo puno teže u Dinamu. U Dinamu ne postoji pravo na pogrešku, a posebno na mjestu vratara gdje se svaka pogreška vidi jer je nitko više ne može ispraviti."

Konkurent za "jedinicu" mu je Poljak Grzegorz Sandomierski.

"Dinamo je veliki klub i normalna stvar je konkurencija; uostalom, to nas sve tjera da budemo bolji. Greg je jako dobar golman, nasmijan i dobro raspoložen tako da smo se odmah "skompali". Ozbiljan klub na ovoj razini na kojoj je Dinamo mora imati dva kvalitetna rješenja na svakoj poziciji pa tako i onoj vratarskoj tako da se uopće ne zabrinjavam. Kažem, gledam na Grega kao nekoga tko će mi pomoći da budem još bolji golman", rekao je Oliver, kojem je najbolji vratar svijeta Joe Hart, a nogometaš Cristiano Ronaldo.

Tvrdi da mu se život i nije puno promijenio otkako je postao prvi golman hrvatskog prvaka.

"Oduvijek sam bio skroman i to se nije promijenilo niti bude. I dalje sam normalni dečko iz Španskog koji je ostvario san svakog zagrebačkog klinca – obući dres Dinama. Kaj ja znam... Isto se oblačim, vozim svoju Corsu, sve je isto. Nije se ni stiglo ništa promijeniti u par tjedana."

Pročitajte više