Odbojkašice u drugom krugu SP-a: "Nijemice su moćne, ali možemo ih poraziti"

Foto: Hina

HRVATSKE odbojkašice jutrošnjom pobjedom nad Tunisom plasirale su se u drugi krug na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Naše su djevojke, teže od očekivanog slavile s 3-1, po setovima je bilo 25-6, 21-25, 25-16, 25-13. Naš izbornik, Brazilac Vercesi u igru je gurnuo izmješanu postavu odmarajući glavne igračice za sutrašnji susret s Nijemicama koji počinje u 17 sati.

Nakon utakmice oglasila se organizatorica hrvatske igre Bernarda Brčić.

"Dobile su priliku cure koje inače igraju malo manje i zato je bila prisutna doza nervoze, a malo smo se i uplašile - što je rezultiralo da smo izgubile drugi set. Bitno je da smo se vratile i dobile taj treći set, također i četvrti - koji smo pobijedile ekspresno", rekla je Brčić.

Već sutra je utakmica s Nijemicama, reprezentacijom koja je bila druga na prošlom Euru.

"Nemamo puno vremena za pripremu, danas nas čeka gledanje videa i još jedan trening, a Nijemice su jako dobra reprezentacija sa sjajnim trenerom Giovannijem Guidettijem. One nemaju nekih sjajnih igračica, ali su sjajno organizirane i kao kolektiv su vrlo moćne. Ne samo da imamo šanse nego ih sutra možemo svladati", poručila je Brčić.

Drugi krug je izboren i misli su već okrenuti prema toj drugoj dionici SP. Vrlo je izvjesno gdje će završiti Hrvatska.

"Mislim da će se igrati s Kinom, Japanom i Belgijom, a za prvu utakmicu nama bi najviše odgovarala Belgija. One igraju skoro pa isti sustav igre kao naš, ali i one su jako dobre, dok Japan i Kina igraju sasvim drugačiju odbojku. Tu će se morati uložiti svaki atom snage za pobjediti bilo koju utakmicu", zaključila je za kraj naša reprezentativka.

Fabris: Ne bojimo se nikoga

Najbolja kod Hrvatica bila je Samanta Fabris sa 22 poena.

 

"Malo smo popustile u drugom setu, pala nam je koncentracija, ali uspjele smo se skupiti i pokazati da smo ekipa, i da imamo 14 kvalitetnih igračica. No, najvažnije je da smo uzele tri boda i da smo prošle dalje. Sutra igramo sa viceprvakinjama Europe Nijemicama, i bit će teško jer imaju sustav i dobrog trenera. Mi smo pokazale da možemo odigrati na visokoj razini, ne bojimo se nikoga i trebamo dati maksimum, jer se bodovi prenose u drugi krug", izjavila je 22-godišnja Fabris za HRT.

Na upit o protivnicima u drugom krugu, Kini, Japanu i Azerbajdžanu, Fabris je kazala: "One su jako brze, ali i mi smo u zadnja tri mjeseca ubrzali našu igru. Kad smo zadnji puta igrali protiv Azerbajdžana ostvarili smo pobjedu. Teško je sada bilo što predviđati, treba ići utakmicu po utakmicu".

Protiv Tunisa odlična je bila i 20-godišnja Karla Klarić, koja je upisala 14 poena.

"Izbornik je dao priliku mlađim igračicama jer protivnik nije bio toliko jak, i drago mi je da nam je ukazao povjerenje. Imale smo i podršku od iskusnijih igračica, koje su nam govorile što trebamo raditi i ispraviti. U drugom setu smo se malo opustile, pala je koncentracija, greške su se nizale i izgubile smo set. No, poslije smo se brzo vratile, a to je najbitnije. Prošle smo skupinu, što nam je bio cilj, a sutra s Njemačkom dat ćemo sve od sebe kako bi prenijeli što više bodova u drugi krug. Nijemice su dobra ekipa, disciplinirane su i imaju dobrog trenera", rekla je Klarić.

Pročitajte više