Odbrojavanje uz Index i dosadnu utakmicu koja nam je podarila dva sjajna gola: Još 16 dana do SP

Foto: Index/Screenshot

OSTALO je još 16 dana do početka najiščekivanijeg događaja godine, do početka Svjetskog prvenstva u zemlji u kojoj je ova igra puno više i od samog života, u Brazilu. Index s vama odbrojava dan po dan, sve do spektakularnog otvaranja u Sao Paolu, kada će cijeli svijet gledati Brazil i Hrvatsku. Prisjećamo se s vama najljepših pogodaka u povijesti svjetskih prvenstava. Odbrojavanje je počelo!

16. Eric Wynalda: SAD - Švicarska 1:1, SP u SAD-u 1994.

U skupini A na svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. našli su se domaćin kojeg je vodio prekaljeni lisac Bora Milutinović, nezgodna Švicarska sa Sforzom, Sutterom, Chapuisatom, koja se pod vodstvom iskusnog Engleza Roya Hodgsona pojavila na SP nakon 28 godina, opasna Rumunjska sa Hagijem, koja je došla sa svojom najboljom generacijom u povijesti te Kolumbija, koju su svi vidjeli kao apsolutnog favorita grupe, posebno zbog izuzetno odrađenih kvalifikacija u kojima su među ostalim pomeli Argentinu čak s 5:0 usred Buenos Airesa.

Kolumbija favorit skupine

Već uvodni mečevi su pokazali kako će ovo biti itekako zanimljiva grupa prepuna iznenađenja i neočekivanih rezultata.
 
Rumunjska je na krilima Hagija i Raducioua dobila favoriziranu Kolumbiju 3:1, dok su u teškoj, tvrdoj i ne osobito ugodnoj za gledanje utakmici domaćini i Švicarci odigrali 1:1. 
 
Dva gola za pamćenje u dosadnoj utakmici
 
Pomalo paradoksalno, ali u ovom Odbrojavanju se bavimo baš tom utakmicom, jer ma koliko ona god sadržajno i nije bila zanimljiva, ponudila nam je dva sjajna gola iz slobodnih udaraca od kojih je onaj drugi Erica Wynalde apsolutno remek djelo.
 
Najprije je u 39. minuti Bregy sjajno prebacio živi zid Amerikanaca i donio prednost Švicarcima, da bi minutu prije kraja poluvremena Eric Wynalda fantastično pogodio same rašlje golmana Pascola. Gol za uživanje.
 

Pročitajte više