Osijek poklonio pobjedu Kohorti za rođendan, Zagreb odnio bod iz Pule

Foto: Vlado Kos/Cropix

U DVIJE utakmice 27. kola HNL-a postignut je samo jedan pogodak. Osijek je na domaćem terenu pobijedio Zadar golom Zorana Kvržića, a Istra i Zagreb su odigrali bez golova.

Osijek je prvi zaprijetio. Antonio Pavić je u petoj minuti pucao preko gola. U 21. Osijek je poveo. Kvržić je pogodio gostujuću mrežu nakon dodavanja Antonija Peroševića. Četiri minute kasnije Kohorta je koreografijom proslavila 25. rođendan.

 

Do kraja prvog dijela gosti su pokušali izjednačiti preko Petra Mišića čiji udarac brani domaći vratar Zvonimir Mikulić. Drugo poluvrijeme je bolje otvorio Zadar, ali Mikulić brani dva pokušaja 17-godišnjeg Stipe Perice. Od sredine drugog dijela Osijek je ponovno zaigrao bolje i do kraja susreta sigurno sačuvao prednost. Osijek je sedma momčad lige, a Zadar deveta.

Križman poklonio bod Zagrebu

Zagreb je odnio bod iz Pule, a to najviše može zahvaliti domaćem igraču Sandiju Križmanu. Nogometaš Istre promašio je sve prilike koju su mu kreirali suigrači. U 12. minuti je bio neprecizan nakon ubačaja Milića, u 29. je blokiran u dobroj poziciji, u 77. je loše pucao, a u 89. je zakasnio na ubačaj Ottochiana.

Zagreb je i dalje posljednji, a Istra drži osmo mjesto.

Pročitajte više