Ozljede i pehovi pokvarili veliku godinu ženskog rukometa: "Što nas ne ubije, ojača nas"

Foto: Drago Sopta / Cropix

JEDINI laureuat 61. izbora za hrvatskog sportaša godine, u izboru SN, bez osvojenog olimpijskog zlata bile su rukometašice, koje su u Londonu dogurale do četvrtfinala.

Kapetanica Miranda Tatari zadovoljna je ostvarenim rezultatom na OI, iako smatra da je najbolja ekipa u Hrvatskoj za 2012. godinu, možda mogla i korak više.

"Sudjelovanje na OI je velika stvar, san svakog sportaša. Mi smo napravili veliki rezultat. Nije medalja, ali kao da je medalja. Da je bilo malo više sreće, možda smo mogli i više, ali nećemo cjepidlačiti", rekla je Tatari koja je uputila iskrene čestitke i ostalim laureatima - Sandri Perković, Giovanniju Cernogorazu i vaterpolistima.

"Smatram da bi ova pozornica trebala biti puno veća jer je ove godine bilo jako puno uspjeha", ističe Tatari.

Tatari: Imali smo pehove i nesreće

U 2012. godini rukometašice su ostvarile povijesni prvi plasman na Olimpijske igre i umalo došle do polufinala. Na nedavnom Europskom prvenstvu u Srbiji, unatoč dobroj igri nisu prošle prvi krug, ali pratio ih je nevjerojatan niz pehova s ozljedama ponajboljih igračica (Penezić, Tatari), kao i s otkazima nekolicine reprezentativki.

"Imali smo i pehove i nesreće, sve se to pomiješalo pa na EP nismo bile kompletne. U lipnju nas čekaju kvalifikacije za SP, a mi se želimo popeti na taj svjetski i europski tron ukoliko je to moguće", rekla je Tatari.

Kapetanica reprezentacije s optimizmom gleda na nadolazeću 2013. godinu i očekuje da se što prije oporavi od ozljede.

"Očekujem i svoj povratak, ali i povratak svih ozlijeđenih i bolesnih igračica", rekla je Tatari.

Penezić: Nadam se da ćemo vratiti Francuskinjama za poraz u Kini

Pred našim rukometašicama u 2013. godini važni su dvoboji za plasman na Svjetsko prventvo. U lipnju će u dvije kvalifikacijske utakmice odmjeriti snage s neugodnom reprezentacijom Francuske.

"Imat ćemo dvije teške utakmice. Francuskinje su ekipa koja je uvijek u vrhu. Prije tri godine su nas izbacile iz prvenstva u Kini i nadam se da ćemo im ovaj put vratiti", istaknula je ponajbolja rukometašica svijeta Andrea Penezić te iskazala nadu da će našu reprezentaciju prestati pratiti pehovi.

"Mislim da se svakoj reprezentaciji takve stvari događaju. Ozljede su sastavni dio sporta, a što nas ne ubije, ojača nas", rekla je Penezić.

Pročitajte više