Pietilae-Holmner ispred Maze slavila na domaćoj utrci u Äreu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠVEDSKA skijašica, 28-godišnja Maria Pietilae-Holmner, ostvarila je svoju treću pobjedu u Svjetskom kupu, a prvu nakon gotovo četiri godine, nakon što je na slalomskoj stazi u Areu uspjela vrlo dobrom drugom vožnjom zadržati prednost iz prve vožnje u kojoj je bila najbrža, te s ukupnim vremenom 1:43.65 za samo šest stotinki nadmašiti Slovenku Tinu Maze.
 
Treće mjesto s 32 stotinke zaostatka osvojila je još jedna Šveđanka, Frida Hansdotter. Upravo takav bio je redoslijed i nakon prve vožnje. Odličnom drugom vožnjom i najbržim vremenom do četvrtog se mjesta probila olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u slalomu, Amerikanka Mikaela Shiffrin.
 
Slovenka Tina Maze, koja je u Areu u dvije utrke osvojila 180 bodova, vodeća je ukupnom poretku Svjetskog kupa s 560 bodova, dok je Frida Hansdotter s 220 bodova najbolja u redoslijedu slalomašica.
 
Slalom vožen u Areu trebao je biti održan u Courchevelu, ali je zbog nedostatka snijega u francuskom zimovalištu premješten u Švedsku, gdje će se u nedjelju za slalomske bodove boriti i skijaši. Na startu će ponovno biti i Ivica Kostelić, koji je propustio utrku veleslaloma u petak, u kojoj je Filip Zubčić osvojio 25. mjesto i svojih prvih šest bodova u Svjetskom kupu, što je najbolji rezultat hrvatskih skijaša u ovoj sezoni.

Pročitajte više