Prostituiranje bivšeg velikana: Matthäus će zaigrati u 52. ako skupi milijun lajkova na fejsu!

Foto: Facebook

LOTHAR MATTHAUS jedan je od najvećih nogometaša svih vremena, za kojeg je Maradona rekao kako je najbolji protiv kojeg je igrao.

U preko 20 godina igračke karijere, fantastični veznjak, koji je harao od jednog do drugog kaznenog prostora, osvojio je praktički sve:

Od njemačkih, talijanskih i europskih naslova s Bayernom i Interom, do najvećih uspjeha s Njemačkom, za koju je igrao rekordnih 150 puta i na jednako nedostižnih pet svjetskih prvenstava. S Elfom je prvak Europe bio 1980, a svijeta deset godina kasnije. Prvi je igrač kojeg je Fifa proglasila nogometašem godine (1990).

Jednako uspješan kao na terenu, bio je u skakanju iz postelje u postelju: Ženio se četiri puta i imao nebrojene afere sa starletama od Švicarske do Srbije, pa nije ni čudo da je zadnjih 30-ak godina miljenik notornog tabloida Bilda.

Međutim, Matthaus je najbolji primjer kako nogometni velikan može biti trenerski patuljak, jer otkad je počeo karijeru na klupi u bečkom Rapidu 2001., do otkaza kojeg je dobio kao izbornik Bugarske 2011., Matthaus se istaknuo jedino aktivnostima iz prethodnog pasusa, te neuspjesima i otkazima na trenerskim pozicijama.

Jedina iznimka bio je staž u beogradskom Partizanu, kojeg je 2002. uveo u Ligu prvaka, da bi zatim otišao jer mu nisu isplatili dogovorene postotke od transfera igrača.

Besposlenom čovjeku (a Matthaus spada među njih već dvije godine) svašta pada na pamet, pa je tako pažnje željni Lothar preko svog Facebook profila poručio, kako će se ako dobije milijun lajkova, reaktivirati kao nogometaš i to u 52. godini!

Međutim nije precizirao odnosi li se to na fotografiju na kojoj pozira s papirom kojim to poručuje (koja trenutno ima 290 tisuća lajkova) ili na broj "lajkaroša" njegovog službenog profila, kojih je trenutno 74 tisuće.

Pročitajte više