Reprezentacija postala sprdačina: "Traži se izbornik s manje od godine staža i vjerom u Boga"

Foto: Getty Images, Hina

NAKON smjene Nike Kovača svi oni koji su do jučer ljubili hrvatskog kapetana krenuli su s "cipelarenjem". No sve je više onih koji više ne amnestiraju ni igrače, dok je otpor prema vodstvu saveza u anketama i dalje sveprisutan.

 
 
Odabrali smo pojedine komentare čitatelja Indexa koji situaciju oko reprezentacije nazivaju čistim cirkusom te prozivaju i Kovačeve, sada već bivše šefove, Mamića i Šukera.
 
"Hrvatski nogometni savez (HNS) d.o.o. raspisuje natječaj za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.
Potrebni uvjeti:
Poznavanje hrvatskog jezika i mentaliteta
Ukupno manje od jedne godine seniorskog trenerskog staža
Taktička i strateška tvrdoglavost te nepoznavanje prirodnih pozicija vlastitih igrača
Velika vjera u Boga i domovinu kao garancija sreće i uspjeha
Izuzetna sugestibilnost od strane određenih fizičkih osoba unutar HNS d.o.o. za promociju određenih igrača
Izuzetna sugestibilnost od strane određenih fizičkih osoba unutar HNS d.o.o. za ignoriranje određenih igrača
Izuzetna komunikativnost - ponavljanje izjava "Danas svi igraju nogomet", "Nismo se držali dogovora iz svlačionice", "Igrat ćemo za sveti dres" i sl.
Izuzetan people management - izvlačenja minimuma iz ljudskih potencijala
Izuzetna želja za napretkom u drugim državama/klubovima
 
Natječaj ostaje otvoren do 22.9.2015. Prednost imaju kandidati koji se sviđaju određenim fizičkim osobama unutar HNS d.o.o.

Brendsjednik HNS d.o.o.

Davor Šuker"
 
"Mamić zna zaraditi lovu, ali nema sluha niti volje da bi stvarno nogomet išao naprijed, kvalitetno naprijed , jednostavno ga ništa ne zanima osim love."
 
"Ovu reprezentaciju mogu voditi samo dva izbornika i oba bi je odvela na vrh svijeta... Branko Zebec i Tomislav Ivić... nažalost nisu više među živima.. od živućih nitko im nije ni do koljena, ni po nogometnom znanju, a ni po poštenju... samo uvlakači u guzicu Mamića.."
 
"Ovo je postala jebena sprdačina i zato mora netko drugi otići a to je vrhuška HNS-a.
Sramoćenje ugleda reprezentacije, rat s navijačima, a da ne spominjemo što pojedini članovi imaju (pre)česte spojeve s organima reda i pravosuđem."
 
"Prvi uvjet izborniku je taj da Mamić i Šuker odu iz  HNS-a."
 
"Izgleda da su ipak shvatili da bi Čačić bio prevelika sprdačina pa malo odugovlače jer ne znaju koga postaviti. Kumove i rođake već su potrošili. Traže najpodobnijeg po mogućnosti da ga javnost ne može povezati s tatom."
 
Većina smatraju Kovača lošim trenerom, ali neki ne vole i njegove ljudske karakteristike
 
"Da je osvojio i SP za mene je nula od čovjeka . Ne uvesti Eduarda ni minuta na otvaranju SP-a protiv Brazila na Marakani ( pri tome ne iskoristiti sve tri izmjene) može samo netko tko nema ničeg ljudskog u sebi."
 
A neki pak krive igrače za loše rezultate
 
"Što nisu do jučer "vatreni" Mandžo, Modrić, Raketa i ekipa bili ponos Hrvatske, a košarkaši luzeri?...Bogdanović neki dan s potresom mozga i dezorijentiran želi ući u igru, 2 dana kasnije usprkos zabrani doktora on igra i baca se na glavu po parketu za loptom, i onda kad vidim neki dan Lukicu i Raketu kako čuvaju nogice da se ne ozlijede..."
 
Veliki broj navijača nezadovoljan je mogućim postavljanjem Ante Čačića za izbornika
 
"Ja čak ne mislim da je Čačić loš trener,  čovjek taj posao radi 25  godina i s obzirom kakve je momčadi vodio radi ga sasvim pristojno."
 
"Njegov problem je sto je Mamićev prijatelj i to je automatski uteg. Dobio bi svlačionicu tešku 200 milijuna eura punu nadobudnih zvjezdica koje treba dovesti u red,  nisam siguran da bi on bio autoritet za njih."
 
"Kao što sam naveo popodne, lomit će se koplja preko Čačića i Ivankovića.. Koja je ovo lakrdija postala, a oni se čude kad se crtaju svastike... Najbolje da nas izbace dugi niz godina" 
 

Pročitajte više