Rijeka na Kantridi slavi ulazak u Europa ligu, Zagreb testira Splitovce

Foto: Hina

UZ DERBI na Poljudu u nedjelju navečer s početkom u 21 sat na rasporedu su još dva susreta sedmog kola Prve HNL. Rijeka na Kantridi dočekuje Zadar, slavit će se ulazak u skupine Europa lige, dok Split nakon ispadanja od Torina ima neugodan zadatak u Kranjčevićevoj.
 
Europski uspjeh Rijeka želi potvrditi protiv Zadrana
 
Sheriff je arhiviran kod Keka i igrača, a pred njima su Zadrani bez Ferde Milina, koji je podnio ostavku nakon remija s Istrom u prošlom kolu pa će ih na ovom gostovanju voditi Zvonimir Jurić. Domaćini su favoriti, ali to trebaju potvrditi na terenu, na kojem će se danas od Kantride oprostiti Brezovec, koji s Čanađijom odlazi u Speziju. 
 
Kek na raspolaganju neće imati ozlijeđene Močinića, Maleša, Krstanovića i Jajala, zbog žutih kartona nema Marina Leovca, a zbog crvenom Mirala Samardžića.
 
"Pred nama je utakmica koja može donijeti samo opasnost i problem ako se ne uspijemo prebaciti iz europskog ritma. Zadar će vrebati,bit kompaktan i zatvoren s brzim izlascima. Ima i nekoliko igrača koji su bili u Rijeci i to često zna biti vrlo nezgodno", rekao je slovenski strateg na klupi Rijeke, a zanimljivo je i kako je prije nekoliko dana napadač Zadra Josip Ivančić potpisao ugovor za klub s Kvarnera.
 
"Jedna velika je želja svih nas u svlačionici da dođu sutra i pozdrave Vargića, Kramarića i sve ostale igrače koji su napravili sjajan rezultat i Rijeci omogućili šest europskih utakmice. Utakmica je odličnom terminu, dođite  pogledati – svoju Rijeku. Rijeku koju puno daje u posljednje vrijeme", zaključio je Kek.
 
Zadrani će probati zatvorenom formacijom još jednom iznenaditi Rijeku, u proteklih par sezona to im je par puta uspjelo, a Jurić je pred ovaj susret poručio: "Rijeka je izvanredno posložena momčad, ima temelj, nadogradnju i prepoznatljiv stil. Mi smo danas autsajderi i imamo zadaću poštenog i odgovornog pristupa od početka do kraja.

Očekivani sastavi: 
 
Rijeka: Vargić - Tomečak, Mitrović, Lešković, Bertoša - Brezovec, Cvijanović - Kvržić, Moises, Sharbini - Kramarić

Zadar: Matković - Ikić, Ješe, Sarić - Bilaver, Pušić, Jerbić, Muić, Hrgović - Weitzer - Šimunac
 
Split traži tri boda i proboj prema vrhu
 
Splitovci nakon play-offa Europa lige nemaju razlog za slavlje, ali imaju za ponos zbog otpora favoriziranom Torinu. Bili su dobri u dva susreta, ali sad se okreću domaćim obavezama, u kojima nemaju pravo prosipati više toliko puno bodova s njihovima aspiracijama na vodeće pozicije.
 
Trener Crvenih Ivan Matić je, uostalom, pred susret sa Zagrebom jasno najavio: "Idemo po pobjedu, dolazimo s otvorenim gardom uzeti tri boda kako bismo uhvatili priključak s vrhom. Sve osim naša tri boda bit će iznenađenje."
 
Matić će biti bez ozlijeđenih Ibriksa, Bilića i Ercega, kao i "požutjelog" Rocea, a prijetit će mu taktika Dražena Medića, predsjednika i trenera Zagreba. "Čini mi se da smo dosta dobri, da smo 'unutra'. Nadam se da ćemo i sa Splitovcima pokazati pravo lice, kao i na Maksimiru. Bit će teško, ali s maksimalnim pristupom možemo mnogo", rekao je Medić pred susret, nakon što su u prošlom kolu prekrasnim golom Stepčića uzeli bod na gostovanju kod aktualnog prvaka.
 
Medić će u ovom susretu biti bez otprije ozlijeđenog B. Bobana, a zbog kartona nema niti Kolingera. Inače, u slučaju pobjede domaćina Zagreb i Split bi se bodovno izjednačili, Zagreb je sad osmi s pet bodova, dok Splitovci na šestom mjestu imaju osam bodova.
 
Očekivani sastavi:
 
Zagreb: Livaković - Šehić, Musa, Jurendić, Štiglec - Stepčić, Šulc, Krovinović - Bevab, Konopek, G. Boban

Split: Vuković - Radotić, Galović, Glumac, Rugašević - Belle, Vidović, Kvesić, Glavina - Rog, Cikalleshi

Pročitajte više