Sestre Zaninović spremne za borbu za medalje: "Lucija i Ana znaju da neće biti lako..."

SRIJEDA je rezervirana za nadu. Nadu da će Hrvatska doći do četvrte (i pete) medalje na Olimpijskim igrama, a hrvatske taekwondoašice Ana i Lucija Zaninović su te koje bi trebale ostvariti taj cilj. Međutim, put do osvajanja medalje neće biti lagan...

Jučer su sestre Zaninović doznale svoje protivnice. Lucija će se boriti protiv Seulki Kang iz Centralnoafričke Republike, dok će u slučaju pobjede ići na bolju iz ogleda četvrte nositeljice Marokanke Sanaae Atabrour i Argentinke Carole Malvine Lopez Rodriguez.

"Lucija se bori protiv Koreanke koja je dobila državljanstvo Centralnoafričke republike. Međutim, postoji problem. Ne postoje nigdje videa njenih borbi, pa će se biti teško pripremiti za borbu. Protivnica je vrlo nezgodna. Nakon toga ide Marokanka koja je svjetska prvakinja s prošlog SP-a. Ići ćemo polako, borbu po borbu...", izjavio je izbornik Toni Tomas, koji je nadodao kako će se Lucija boriti u kategoriji u kojoj niti jedna Europljanka nije osvojila odličje.

Ana se bori protiv Japanke koja joj je slomila ruku

Ana Zaninović, koja je svjetska prvakinja u kategoriji do 53 kilograma, natjecat će se u kategoriji do 57 kilograma. Prva suparnica Hrvatici bit će Japanka Maya Hamada koja joj je slomila ruku na olimpijskim kvalifikacijama i koju je Ana dobila tek na zlatni bod.

"Ana se bori protiv Japanke protiv koje se borila u kvalifikacijama za OI. Taj meč je bio vrlo neizvjestan. Ana je pobjedu izborila zlatnim bodom", rekao je Tomas.

U slučaju da Ana Zaninović pobijedi Hamado za polufinale će se boriti protiv pobjednice dvoboja između Srpkinje Dragane Gladović i 4. nositeljice Jade Jones iz Velike Britanije. Tu se prednost daje Britanki koja je srebrna sa svjetskog prvenstva do 57 kilograma. 

Sustav je takav da svatko tko izgubi od budućih finalistica ima priliku kroz repesaž doći do bronce.

Pročitajte više