Šivolija novi izbornik hrvatske boksačke reprezentacije: "Želim barem jednog boksača na OI u Riju"

Foto: HBS

MARIO ŠIVOLIJA-JELICA predstavljen je danas kao novi izbornik hrvatske boksačke reprezentacije. Tijekom konferencije za medije, na kojoj su uz Šivoliju prisustvovali predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i direktor boksačke reprezentacije Željko Mavrović prisustvovali su i hrvatski olimpijci Luka Plantić, Luka Prtenjača i Toni FIlipi.

Na početku su Predsjednik Bošnjak i Direktor Mavrović čestitali mladim reprezentativcima osvajanje medalja na OI u Kini (srebro Filipija i bronca Plantića) te su se osvrnuli na dosadašnji rad Izbornog stožera.

"Izborni stožer nije se pokazao kao dobro rješenje. Stoga je izvršni odbor odlučio imenovati jednog čovjeka koji će biti zadužen za stručni rad i nadgledanje svih reprezentacija. Pronašli smo ga u Mariju Šivoliji", rekao je Bošnjak.

"Ukazano mi je veliko povjerenje na kojem zahvaljujem vodstvu saveza. Mislim da imam dosta iskustva, uspjeha i znanja te da mogu djelić toga prenijeti na dečke da unaprijedimo boksački sport",  započeo je novi izbornik, inače osvajač svjetskog i europskog boksačkog srebra te dvostruki Olimpijac. Također, Šivolija je naglasio da mu je kao izborniku muške boksačke reprezentacije cilj odvesti barem jednog boksača na OI u Rio 2016. Pohvalio je dosadašnji klupski rad te čestitao Luki Plantiću,Toni Filipiju i Luki Prtenjači na maestralnim nastupima na juniorskom SP i OIM ove godine.

"Jesam izbornik međutim, to ne znači da prestajem biti trener. Bit ću u kontaktu sa svim trenerima klubova i pojedinaca, sa svim boksačima. Usklađivat ćemo rad, razgovarati, surađivati, jer je to jedini način postizanja uspjeha",  zaključuje Šivolija.

Ujedno je tom prilikom i predstavljen projekt Europskog prvenstva u Zagrebu, koje će se od 17. do 26. listopada odvijati u Domu Sportova.
 

Pročitajte više