Skansi: Regionalna košarkaška liga je drastičan primjer sukoba interesa


 

PETAR SKANSI, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, osvrnuo se na posljednja događanja u hrvatskoj košarci i najave kako će Ministarstvo, nakon nogometnog, početi čistiti nered i u drugim sportskim savezima. Skansi je vrlo nezadovoljan stanjem u HKS-u, ali prvi čovjek hrvatske košarke Danko Radić i dalje ne brine za svoju poziciju.

Neodavanje minute šutnje legendi hrvatske košarke, nedavno preminulom novinaru Miloradu Bibiću Mosoru, čudni odnosi u regionalnoj ligi, loše suđenje, te u konačnici apsolutna moć predsjednika Saveza Danka Radića - sve su to stvari koje opeterećuju nekad sport broj dva u Hrvatskoj.

''Idemo polako, važno je javnosti objasniti da su u tim savezima promjene neophodne'', rekao je Skansi u razgovoru za Media servis.

Skansi je već godinama jedan od glavnih oponenata Danka Radića koji je, osim što vlada savezom, povjerenik regionalne ABA lige za suđenje, a navodno u njoj ima i vlasnički udio.

''Regionalna liga je drastičan primjer sukoba interesa'', smatra pomoćnik ministra...

Upravo je regionalna liga bila okidač za najnoviju situaciju. Cibona je zbog suđenja digla buru nakon utakmice s Partizanom, a posebno je oštar bio trener Vukova Jasmin Repeša. To ne bi bilo čudno da izborniku Repeši nadređeni nije - predsjednik HKS-a Radić, ujedno i povjerenik za suđenje ABA lige.

''Repeša ne treba žaliti što se vratio u Cibonu, već što se već ranije nije uključio u čišćenje odnosa u hrvatskoj košarci'', poručio mu je Skansi...

Pročitajte više