Skitam se i snimam: Štimčev putopis s Bokšićem i Matom Biljaristom iz Donjecka

Foto: Facebook

"AKO nije bilo na Facebooku, kao da se nije ni dogodilo", poznati je kredo ovisnika o fejsu, među koje se svakako ubraja izbornik nogometne reprezentacije, koji je sa svojim brojnim "prijateljima" podijelio fotografije sa sinoćnje utakmice Šahtara i Juventusa.

Štimac je na utakmici bio s pomoćnikom Alenom Bokšićem. Naravno, oko njih se na Donbass Areni motao i Mate Lončar-Biljarist, poznati globetrotter. Nedostajao je još samo "popularni" Ante Ustaša, pa da svita bjelosvjetskih nogometnih posvuduša bude potpuna.

Jedan od najugodnijih izborničkih zadataka su putovanja Europom i opserviranje reprezentativaca i kandidata za "izabranu vrstu", a Štimac se u Ukrajini zatekao ne toliko  zbog svog nekadašnjeg štićenika, a danas kapetana njegove reprezentacije Darija Srne, čiji su status i forma neupitni, nego kako bi se uvjerio u kakvom je stanju zapušteni Eduardo Da Silva, koji je konačno startao za Šahtar, ali odigrao je tako da je zamijenjen već na poluvremenu.

Osim Donjecka i Šahtara, Štimcu slijedi još i posjet Kijevu, gdje će s Mihajličenkom i Blohinom popričati o neveselom statusu Nike Kranjčara. Iako je Dynamo kod zagrebačkog Dinama odigrao posljednju utakmicu sezone, ne sumnjamo da će i foto-report iz Kijeva osvanuti na izbornikovom profilu.
 

Pročitajte više