Slovenija slavila u Litvi, prvijenac Coste u uvjerljivom trijumfu Španjolske

Foto: Hina

NOGOMETNA reprezentacija Slovenije slavila je na gostovanju u Litvi s 2:0 u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Junak slovenske pobjede je Novakovič, strijelac golova u 33. i 37. minuti. Ranije je u ovoj skupini Engleska pobijedila u Tallinnu Estoniju golom Rooneya. Na ljestvici vodi Engleska s devet bodova, dok Slovenija i Litva imaju po šest.

Španjolska, aktualni europski prvak, uvjerljivo je pobijedila na gostovanju Luksemburg sa 4:0. Silva je načeo domaćine, Paco uvećao vodstvo Španjolaca, a treći gol postigao je Diego Costa. To je njegov prvi gol u sedmom nastupu za Španjolsku. Konačan rezultat postavio je Bernat.

U drugom susretu iz ove skupine Slovačka je na gostovanju u Borisovu pobijedila Bjelorusiju 3-1 i zadržala maksimalan učinak. Golove za treću slovačku pobjedu postigli su Hamšik (65,84) i Šestak (90+1), dok je strijelac za domaćine bio Kalačev (79).

Švedska je rutinski odradila posao protiv Lihtenštajna pobijedivši 2:0 golovima Zengina i Durmaza. Na ljestvici skupine G vodi Austrija sa sedam bodova ispred Švedske i Rusije, koje imaju po pet.

Pročitajte više