Slovenski "lavovi" poručuju: Protiv Hrvatske ćemo se boriti kao da igramo za zlato

Screenshot (Delo, 24ur, Dnevnik)

SLOVENSKI mediji ponosni su na igru svojih rukometaša u polufinalnom porazu od Španjolske.

> Hrabri Slovenci odlaze u borbu za broncu: Španjolska prvi finalist!

"Slovenci lavljeg srca izgubili su od španjolskih mišića", naslov je koji donosi RTVSlo.

"Naši rukometaši su se ponovno borili hrabro, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad fizički snažnijim domaćinom koji je do odlučujuće prednosti stigao sredinom drugog poluvremena."

 

"Nakon pobjeda protiv Južne Koreje, Saudijske Arabije, Bjelorusije, Poljske, Srbije, Egipta i Rusije, Slovenija je doživjela prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj", piše Dnevnik.si i dodaje:

"U prvom poluvremenu Slovenija je odigrala sjajnu utakmicu, ali je u drugom dijelu morala priznati poraz od nadmoćnijeg suparnika. Slijedi borba za broncu."

 

Delo odaje priznanje fantastičnom vrataru Gorazdu Škofu koji je zaustavio dvanaest šuteva domaćih rukometaša.

"Španjolska je na krilima Arpada Šterbika imala i pet golova prednosti, ali se Slovenija vratila na čelu sa Škofom. Crne slovenske minute bile su sredinom drugog dijela kada je Španjolska pobjegla na osam golova razlike.Slijedi dvoboj s Hrvatskom."

"Slovenski rukometaši 40 minuta su držali korak za Španjolcima, a zatim su uslijedile crne minute i domaća igrači su se odvojili. Obrana je bila dobra, ali napad je zakazao jer su slovenski rukometaši za 20 minuta drugog dijela postigli samo tri gola", stoji u tekstu na portalu 24ur.

 

Žvižej: Ne želimo se vratiti ući praznih ruku

Nema razočaranje niti u svlačionici...

"Ne, nisam razočaran, unatoč porazu. Moji dečki su odigrali odlično u obrani, ali su zakazali u napadu. Španjolci imaju više znanja, snage i sreće", rekao je slovenski izbornik Boris Denič.

"Siguran sam da još uvijek imamo snage, ali i želje. Borit ćemo se protiv Hrvatske kao za zlatnu medalju. To je velika, velika prilika za nas", poručio je Denič.

Luka Žvižej obećao je borbu za broncu.

"Imamo veliku priliku za medalju i protiv Hrvatske ćemo biti motivirani. Ne želimo se vratiti kući praznih ruku, borit ćemo se do posljednjeg trenutka!"

Pročitajte više