Tko će ovim monstrumima ukrasti loptu: Španjolci su bogovi posjeda

POSTOJE neke stvari kojih je u igri Hrvatske bilo više nego kod Španjolaca u prva dva kola na Euru.

Uoči ogleda s Furijom u ponedjeljak u Gdanjsku za prolazak u četvrtfinale dosadašnja statistika prilično je indikativna. U korist Španjolaca, naravno.

Hrvatska je u svojim utakmicama u Poznanju napravila gotovo dvostruko više prekršaja (40:21), a primila je i gol više (2:1). Praktički sve ostalo je na strani Španjolaca - postignuti golovi (5:4), udarci u okvir (29:17), izvan okvira (15:8), zaleđa (8:2), korneri (15:10), pa čak i broj žutih kartona (5:3), dok nijedan od 46 igrača Bilića i Del Bosquea nije zaradio isključenje.

Nemaju Mandžukića, ali tu je prvi asistent prvenstva - David Silva

Naravno, apsolutni carevi su Španjolci kad je posjed lopte u pitanju. Ne samo u usporedbi s našom reprezentacijom, već i naspram svih ostalih - loptu su u svojim nogama imali nevjerojatnu 81 minutu.

Slijede Francuzi (69), Nizozemci (68), Rusi (67), a Hrvatska je na osmom mjestu (58 minuta).

Španjolci nemaju Marija Mandžukića na vrhu ljestvice strijelaca (Torres i Fabregas su im najefikasniji s po dva zgoditka), ali zato imaju prvog asistenta, Davida Silvu, koji je skupa s Aršavinom jedini igrač koji je bio posljednji dodavač za gol u tri navrata.

Fernando Torres pleše na rubu zaleđa (uhvaćen triput), a čovjek koji je u raspucanoj Furiji najviše puta opalio prema golu je Andres Iniesta (7).

Pročitajte više