Tomas treći put kao navijač na veliko natjecanje: "Specijalizirali smo se za infarktne završnice"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRAGIČAR poput nogometaša Alena Bokšića je košarkaš Marko Tomas. Na Bokšićevim golovima 'Vatreni' su izborili Europsko prvenstvo u Engleskoj i Svjetsko u Francuskoj. Ćirini izabranici vratili su se peti s Eura i brončani sa svjetskog, a Bokšić je zbog ozljede oba turnira pratio s tribina. Tomasu je ovo treće prvenstvo kojeg propušta iz istog razloga...

Posljednje informacije i rezultate pratite na Indexovoj temi:





 

"Najteže mi je poslije utakmice kad igrači slave s navijačima. Onda mi prolaze trnci kroz mene. Al' dobro, navikao sam se već. Nije to prvi put, to je već treći put. Ovo je ipak posebna priča, na početku je bio šok, a sad mi je puno lakše", rekao je Marko Tomas.

Tomas će u Ljubljani biti jedan od nekoliko tisuća navijača koji će bodriti naše košarkaše u polufinalu Eurobasketa s Litvom.

"Ovo je prilika generacije i nadam se da ekipa neće stati danas i da ima snage za izboriti finale."

"Litva je kvalitetna ekipa, 3-4 NBA igrača, jako su snažni pogotovo ispod koša. Mi ako želimo pobijediti danas, naši centri moraju odigrati puno, puno bolje nego što je to bilo jučer. Nadam se da Tomić ima još dosta rezervi zajedno sa Žorićem. Ako ponovimo utakmicu od jučer, pogotovo što se tiče Drapera i njegovog učinka u obrani, nadam se nekoj izjednačenoj završnici, a mi smo se specijalizirali za infarktne završnice", ističe Tomas.

Od 21 sat za finale će se boriti Španjolska-Francuska.

"Bit će to vatrena utakmica. Oni su odigrali u pripremnom razdoblju četiri, pet međusobnih susreta i sigurno se dobro poznaju. Po meni, Francuska je mali favorit, a to je možda finale prije finala po kvaliteti viđenoj na ovom prvenstvu", zaključuje Tomas.

Pročitajte više