Tudor: Drago mi je zbog Kiša i Kouassija, već se vidi napredak u odnosu na utakmicu s Dinamom

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

HAJDUK je s pet komada pregazio Zadar i uzeo prve bodove u novoj sezoni HNL-a.

> Dalmatinski derbi u punim Stanovima obilježili zagrebački dečko i bjelokosni Kvasina: Zadar - Hajduk 1:5!

"Prezadovoljan sam s tri osvojena boda u našoj dobroj igri uz visoki rezultat koji se ne događa često", rekao je presretni Igor Tudor i dodao:

"Ipak, kod 2:1 nije sve izgledalo glatko. Pripremali smo se za Zadar koji će vrebati na kontranapade, no kvaliteta naših pojedinaca i igre je na višoj razini i pobjeda je realna. Bilo je puno dobrih stvari, ali isto tako i nedostataka na kojima ćemo morati raditi."

Trener "Bijelih", koji je zaradio isključenje početkom drugog dijela zbog prigovora sucu, posebno je pohvalio napadače svoje momčadi.

"Drago mi je zbog Kiša i Kouassija da su se upisali među strijelce jer je to jako dobro za njihovo samopouzdanje. Oni ipak žive za to i u biti cijela momčad igra za njih, pogotovo u našem sustavu gdje su ti igrači naprijed zaduženi za stvaranje razlike i za postizanje golova. Drago mi je i zbog naša dva juniora 95. godišta Mujana i Pašalića koji su već u ovom susretu bili za stepenicu bolji nego protiv Dinama."

Milin: Hajduk me podsjetio na Juventus

Ferdo Milin, trener poražene momčadi, želi da njegova momčad izgleda poput Hajduka.

"Krivicu preuzimam na sebe jer ne želim da se igrači kritiziraju, ja sam taj koji je odgovoran za rezultat i igru. Hajduk je bio bolji i nema se tu što puno pričati. Igoru čestitam na radu jer se vidi da je Hajduk napredovao dosta od njegovog dolaska. Hajduk me podsjetio na Juventus. Mi smo tri mjeseca radili na nekim stvarima, posebno na toj okomitoj lopti koja je Hajduku prošla više puta nego u tih deset mjeseci otkad sam trener. Nama ostaje da radimo i da dostignemo Hajduk u vidu zalaganja i prisustva u utakmici do kraja prvenstva."

U sljedećem kolu Hajduk dočekuje Rijeku, a Zadar gostuje aktualnom prvaku Dinamu.

Pročitajte više