U lovu na svjetsko zlato najviše je igrača Bayerna i Arsenala

Foto: Guliver Image/Getty Images

OSAM reprezentacija ostalo je u igri za osvajanje Svjetskog prvenstva u Brazilu, a među njima je najviše igrača njemačkog prvaka Bayerna. Bavarci daju, naime, deset predstavnika četvrtfinalnih ogleda na Mundijalu, a s 15 igrača bili su najzastupljeniji i u grupnoj fazi SP-a.

Mahom je riječ o članovima njemačke reprezentacije, kojoj pripadaju Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Philipp Lahm, Toni Kroos, Mario Götze i Jerome Boateng. Tu su još Brazilac Dante, Nizozemac Arjen Robben te Belgijac Daniel Van Buyten.
 
Slijedi Arsenal koji daje sedam igrača u ovoj fazi natjecanja, to su Nijemci Per Mertesacker, Mesut Özil i Lukas Podolski, zatim Belgijac Thomas Vermaelen, Francuzi Olivier Giroud i Laurent Koscielny te Kostarikanac Joel Campbell.
 
Sa šest igrača slijede PSG i Chelsea. Parižane predstavljaju Brazilci Thiago Silva i David Luiz, Argentinac Lavezzi te Francuzi Digne, Matuidi i Cabaye. Sa Stamford Bridgea tu su Brazilci Oscar, Willian i Ramires, Belgijanci Hazard i Lukaku te Nijemac Schürrle.
 
Popis najzastupljenijih klubova u četvrtfinalu SP-a zatvara šest klubova koji daju po pet igrača, a to su Real Madrid, Tottenham, Manchester City, Inter, Napoli i Feyenoord.

Pročitajte više