U nedjelju je u Šibeniku na rasporedu treći gradski triatlon

Foto: Index

DRUŠTVO sportske rekreacije "Sport za sve" 08 Forca Šibenik organizira u nedjelju 23. kolovoza 2015. treće izdanje sportsko rekreativno zabavnog natjecanja u plivanju, trčanju i vožnji biciklom naziva „Tutaforca“ - šibenski gradski triatlon.
 
Start u nedjelju u 17 sati
 
Start će biti na šibenskoj rivi, na takozvanom "mulu Krke", a cilj je u Docu. Početak utrke je u 17 sati, a iz udruge pozivaju sve da se počnu okupljati već od 16 sati, otkad su moguće i posljednje prijave za sudjelovanje.
 
Natjecanje počinje plivačkom etapom s "mula Krke" u smjeru veslačkog kluba “Krka“ u dužini od 920m i s izlaskom na ponton VK “Krka“, gdje završava prva etapa i preuzimanjem bicikla koji se nalazi iza označene linije započinje druga-biciklistička etapa.
 
Biciklistička etapa proteže se cijelom rivom, preko Tehnološke ceste (Vukovarska), kraj Vinarije udesno kroz Mandalinu na rotor, skreće se u drugu udesno na makadamsku cestu prije glavnog skretanja za kanal Sv. Ante gdje se prolazi kraj desne strane velikog jezera (Velika Solina), a zatim se povratkom na cestu prolazi i kraj malog jezera (Mala Solina) u smjeru Zablaća te nakon rotora i prolaskom kroz mjesto pa kraj zablaćkog groblja na sljedećem križanju(ne idemo u Solaris) se vraćamo u Grad Šibenik samo prateći cestu u smjeru pravo i putem kojim smo i došli uz napomenu da pratimo redovan režim cestovnog prometa, gdje dolazimo ponovo na mulo “Krke“(područje Gradskog parkinga) i gdje se ostavljaju bicikle i kreće u zadnju etapu.
 
Ostavljaju se bicikli na mulu “Krke“ te započinje treća natjecateljska - trkačka etapa koja će biti označena zabavnim animiranim smajlićima u dužini od 3km i koja se u cijelosti odvija na području stare gradske jezgre, a završava prolaskom kroz postavljena vrata cilja.
 
U plivačkoj etapi organizator se obvezuje osigurati dovoljan broj brodica koje će osiguravati plovni put, a kako bi sve prošlo u najboljem redu ne narušavajući bilo kakav protokol i na cesti će se osigurati cestovna pratnja biciklista.
 
Pojedinačno i ekipno natjecanje
 
Svaki sudionik može sudjelovati u triatlonu na dva načina i to pojedinačno (da se odradi cijeli triatlon) ili ekipno (da se dionice odrade kroz štafetu s najmanje dva, a najviše tri sudionika) i apeliramo da svaki sudionik bilo u pojedinačnom ili ekipnom sudjelovanju ima još najmanje jednog pomagača.
 
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 80kn po sudioniku koji odrađuje cijeli triatlon, a 150kn za ekipu koja može biti mješovita(muško ženske ekipe).
 
Prijava je moguća na samom danu organizacije triatlona “Tutaforca“ (pred start) ili u prethodnim danima pozivom na broj mobitela 098 135 4585 ili prijavom na mail forca08@hotmail.com , a uplata kotizacije/startnine može se izvršiti isto pri samom startu na info stolu ili se može uplatiti direktno na račun društva HR8324110061120008220, pronađite nas i na adresi facebook stranici Društvo sportske rekreacije “Sport za sve“ 08 FORCA Šibenik.
 
Za prijavu treba kategorija u kojoj sudjelujete, ime i prezime sudionika kao i naziv ekipe, vaše godište te veličina majice ukoliko se prijavite ili napravite predbilježbu svog dolaska do 22.kolovoza, a nakon toga datuma majica događaja će biti dostupna u iznosu od 50kn.
 
Vrijeme trajanja natjecanja odnosno samog triatlona “Tutaforca“ od starta do cilja predviđa se od 45 do 120min, a dužine staza iznose plivanje 920m, dionica bicikle 15km te trkačka dionica 3km.
 
Predviđene su nagrade za tri prva mjesta u svim kategorijama.
 
 

Pročitajte više