Vaterpolska bomba s Gruža: Jug se odrekao Mihe Boškovića, ovaj otišao u Primorje

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena Miho Bošković napušta Jug Croatia osiguranje i sljedeće sezone nosit će kapicu Primorja EB.
 
Za razliku od kontroverznog transfera u istom pravcu, kad je prije par godina Sandro Sukno iz Juga otišao u Rijeku, što mu dubrovačka publika dugo nije oprostila, u slučaju Boškovića stvari su posve drugačije.
 
Naime, njegovo se ime nije našlo na listi prioriteta u slaganju momčadi Juga za sljedeću sezonu, a to je, ne krije Bošković, razlog zbog čega je odlučio dignuti sidro te prihvatiti ponudu najvećeg rivala Jugu u domaćin natjecanjima.
 
''Trener i predsjednik Juga me nisu stavili na listu prioriteta za sljedeću sezonu. Bio sam iznenađen, ali nisam ih htio čekati iako sam planirao završiti karijeru u Jugu. Koja je pozadina toga i tko odlučuje, ne znam. Na sve što sam postigao u Jugu i s Jugom gledam s velikim ponosom i zadovoljstvom. Jug je moj klub, a ja sam bio i bit ću Jugaš tko god bio na kormilu. Ljudi iz Primorja odmah su reagirali vrlo korektno prema meni i u suglasju s obitelji odlučio sam potpisati za riječki klub. Primorje je za mene novi izazovi nova motivacija. Veselim se dolasku u Rijeku i igranju u uvijek dobroj atmosferi na Kantridi. Učinit ću sve da pažnju i poštovanje koje su mi dali opravdam i vratim na najbolji mogući način'', rekao je Bošković.
 
Bošković je s hrvatskom reprezentacijom svjetski prvak iz Melbournea, europski prvak iz Zagreba i olimpijski pobjednik iz Londona, a 2007 izabran je za najboljeg vaterpolista svijeta. Također, bio je  MVP Final foura europske Lige prvaka, a u najboljoj momčadi SP-a je bio još dva puta (2009. i 2011. godine). 
 

Pročitajte više