Wilmots objavio popis igrača za Hrvatsku: 3000 navijača ispratit će "Vragove" prema Zagrebu!

Foto: Screenshot

BELGIJSKA nogometna reprezentacija imat će jedinstven ispraćaj na put prema Hrvatskoj na maksimirski ogled kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Navijači i nogometni savez su u dogovoru sa zračnom lukom Bruxelles organizirali igračima veliku podršku, ne samo na tribinama, već i na aerodromu.

Čak tri tisuće belgijskih navijača doći će 9. listopada na briselski aerodrom kako bi ispratili "Vragove" prema Zagrebu, gdje im je i bod dovoljan kako bi konačno i matematički potvrdili prvo mjesto u skupini.

Belgijci pišu kako će to biti jedinstven i poseban događaj. Navijači će autobusima stići u zračnu luku, a onda reprezentativce s posebne pozicije uz pistu ispratiti na avion. Vlasti i osiguranje tvrde kako su poduzeli sve mjere da  okupljanje prođe bez problema i utjecaja na normalan rad aerodroma.

Wilmots pozvao i ozlijeđenog Bentekea

Belgijski izbornik Marc Wilmots objavio je danas popis igrača na koje računa za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice (Hrvatska i Wales).

Na popisu se našao i ozlijeđeni napadač Aston Ville Christian Benteke čiji je oporavak trebao trajati šest tjedana, ali čini se kako bi se mogao vratiti već nakon tri.

Begiji bod nedostaje do prvog plasmana na SP nakon 12 godina.

Popis igrača Belgije za Hrvatsku i Wales:
 
Vratari: Koen Casteels (Hoffenheim), Thibaut Courtois (Atletico Madrid), Simon Mignolet (Liverpool)

Obrana: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Laurent Ciman (Standard Liege), Guillaume Gillet (Anderlecht), Vincent Kompany (Manchester City), Nicolas Lombaerts (Zenit St Petersburg), Sebastien Pocognoli (Hannover 96), Daniel Van Buyten (Bayern Munich), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)


Vezni red: Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Steven Defour (Porto), Moussa Dembele (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Manchester United), Timmy Simons (Club Bruges), Axel Witsel (Zenit St Petersburg)

Napadači: Zakaria Bakkali (PSV Eindhoven), Christian Benteke (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea) Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Kevin Mirallas (Everton)

Hrvatska i Belgija igraju 11.10. od 18 sati.

Pročitajte više